Уторак, 22. фебруар 2011.

УРУЧЕНЕ ДИПЛОМЕ ПОЛАЗНИЦИМА ПРОГРАМА СТАЖИРАЊА У НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ

Генерални секретар Народне скупштине Вељко Одаловић доделио је дипломе студентима завршних година различитих факултета друштвених наука, који су у Народној скупштини, у току протекле године, похађали Програм студентске праксе.Генерални секретар Народне скупштине Вељко Одаловић доделио је дипломе студентима завршних година различитих факултета друштвених наука, који су у Народној скупштини, у току протекле године, похађали Програм студентске праксе.

Поздрављајући присутне, председница Народне скупштине проф. др Славица Ђукић – Дејановић изразила је уверење да ће међу стажистима бити и оних који ће једног дана седети у посланичким клупама или ће бити снажна стручна подршка будућим посланицима.

Директорка USAID-a у Србији, Сузан Фриц истакла је да српски парламент има дугу традицију организовања програма стажирања, додавши да је ово прва генерација стажиста коју је подржала та америчка организација.

Овај Програм реализован је и у сарадњи са органзацијом NDI, која пружа пуну помоћ и подршку студентима у стицању практичног искуства. Директор NDI-а у Србији, Томас Кели навео је да се на конкурсу за Програм пријавило преко 300 кандидата, али да је само 24 најбољих студената одабрано.

Генерални секретар Вељко Одаловић изразио задовољство што су најбољи студенти стажисти били ангажовани на различитим пословима у Народној скупштине, у периоду када је она обавила значајан законодавни посао у усклађивању домаћег са законодавством ЕУ. Он се захвалио стажистима на сарадњи, поручивши им да су врата Народне скупштине отворена за њихова даља интересовања и ангажовање. Одаловић је присутне упознао са публикацијом ''Упоредна анализа Народне скупштине Републике Србије са пет парламената ЕУ'' (Немачка, Словачка, Словенија, Аустрија и Велика Британија), коју су током трајања праксе стажисти припремили.

Ана Марија Поповић се у име свих стажиста захвалила свима који су омогућили реализацију Програма, истакавши да су студенти током девет месеци стекли доста вештина и знања и изразила наду да ће се сви заједно у будућности трудити да допринесу да Србија буде боља земља.

Пракса стажирања у Народној скупштини је покренута 2003. године и до данас је преко 100 студената стажирало и завршило прaксу.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2