Петак, 5. фебруар 2010.

Уручене дипломе полазницима Програма стажирања у Народној скупштини

Секретар Народне скупштине Вељко Одаловић уручио је данас дипломе студентима завршних година факултета друштвених наука, који су у Народној скупштини, у току протекле године, похађали Програм стажирања.Секретар Народне скупштине Вељко Одаловић уручио је данас дипломе студентима завршних година факултета друштвених наука, који су у Народној скупштини, у току протекле године, похађали Програм стажирања.

Секретар је, уручујући дипломе, које је у име Народне скупштине потписала председница Народне скупштине, изразио задовољство што су у стажисти у протеклих девет месеци били део Народне скупштине и на посебан начин оплеменили њен рад. Он је истакао да су студенти, стажирајући у Народној скупштини, били у прилици да у пуној мери схвате функционисање највише законодавне институције у држави и додао да се нада да ће знања, стечена стажирањем, користити у даљем раду. Он је поручио стажистима да су врата Народне скупштине отворена за њихова даља интересовања, па чак и евентуално професионално ангажовање.

Народни посланик и председник Законодавног одбора Влатко Ратковић, који је током Програма стажирања био један од ментора студентима, поручио је стажистима да је време које су провели у Народној скупштини било и привилегија, али и изазов за упознавање за законодавним процесима. Он је навео да је Народна скупштина место на коме се доносе закони, али и место на коме се врши контрола извршне власти, остварује сарадња са регулаторним телима и води велика међународна активност. Он се захвалио стажистима на ангажману и поделио са њима уверење да ће знања стечена током Програма стажирања користити у свом даљем професионалном раду.

Програм стажирања у Народној скупштини успешно се спроводи већ седам година и до сада га је похађало више од 100 студената. Пракса за 12 стажиста, студената завршних година Правног, Економског и Факултета политичких наука, трајала је од 4. маја 2009. године до 4. јануара 2010. године. Програмом је било обухваћено упознавање стажиста са начином рада Народне скупштине и законодавним процесима. У зависности од интересовања, студенти су стажирали у одељењима, одборима или посланичким групама, где су уз помоћ ментора, стицали различита практична знања и искуства. Као и ранијих година, стажисти су се истакли самосталношћу и иницијативношћу у раду, као и покренутим и реализованим идејама и пројектима.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2