11. јун 2013. Прва радна Скупштина Привредне коморе Зелене Србије

11. јун 2013. Прва радна Скупштина Привредне коморе Зелене Србије

Уторак, 11. јун 2013.

Народни посланик Владимир Маринковић отворио Прву радну Скупштину Привредне коморе Зелене Србије

Народни посланик и члан Управног одбора Привредне коморе Зелене Србије (ПКЗС) проф. др Владимир Маринковић, отворио је данас у Дому Народне скупштине Прву радну Скупштину Привредне коморе Зелене Србије.


Том приликом, Маринковић је истакао да ова организација треба да постане лидер у региону југоисточне Европе, када је у питању област енергетике, зелене градње, одрживе пољопривреде и заштите животне средине. Маринковић је указао и на спремност Народне скупштине на сарадњу са Привредном комором Зелене Србије, ради остваривања повољног амбијента за рад свих привредника у Србији, а нарачито на пољу зелене економије.
На радној Скупштини ПКЗС обратили су се и градски секретар за заштиту животне средине Горан Триван и председавајући Пословног савета Турске и југоисточне Европе (DEIK) Садула Спахиоглу.
Председник Привредене коморе Зелене Србије Саша Михајловић представио је план, програм и стратегију развоја ПКЗС, док је заменик председника ПКЗС Илија Ђорђевић представио планиране активности ове организације када је у питању сарадња са иностранством.
На Првој радној Скупштини ПКЗС усвојен је Правилник о раду ПКЗС, као и Пословник о раду Управног одбора ПКЗС и Пословник о раду Надзорног одбора ПКЗС. Донета је и Одлука о оснивању ресорних одбора ПКЗС, Одлука о оснивању регионалног центра ПКЗС и Правилник о организацији регионалног центра ПКЗС. На радној Скупштини усвојена је и Одлука о предлогу кандидата за председника ресорних одбора и регионалних центара и План и програм ресорних одбора.
Једногласно је усвојен и предлог да народни посланик Иван Карић буде потпредседник Привредне коморе Зелене Србије.
Након заседања Прве радне Скупштине, народни посланик и члан Управног одбора Привредне коморе Зелене Србије проф. др Владимир Маринковић, одржао је конференцију за новинаре у централном холу Дома Народне скупштине.
Привредна комора Зелене Србије је добровољна, интересна, самостална и пословно-стручна организација свих привредних субјеката зелене привреде, основана у априлу 2013. године ради остваривања циљева у области енергетике, заштите животне средине, зелене изградње и одрживе пољопривреде.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
среда, 25. мај
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја