Петак, 24. фебруар 2006.

Усвојен Пословник о раду Ученичког парламента Правно-биротехничке школе

Ученици Правно-биротехничке школе „9.мај“ из Београда су на Шестој седници Ученичког парламента у школској 2005/06 години, одржаној у великој сали Народне скупштине Републике Србије, усвојили нови Пословник о раду Ученичког парламента.


Ученици Правно-биротехничке школе „9.мај“ из Београда су на Шестој седници Ученичког парламента у школској 2005/06 години, одржаној у великој сали Народне скупштине Републике Србије, усвојили нови Пословник о раду Ученичког парламента.

Нови Пословник о раду представио је председник Ученичког парламента Иван Нинић, а ђаке су поздравили председник Народне скупштине Предраг Марковић и секретар Народне скупштине Марко Даниловић.

Поздрављајући изгласавање Пословника о раду Ученичког парламента, председник Народне скупштине Предраг Марковић истакао је важност таквог документа за функционисање и планирање рада у парламнетима уопште. Пословник о раду Народне скупштине Републике Србије добио је највише оцене од стране европских институција и допринео да, уз све одговорне народне посланике, Народна скупштина Републике Србије буде ефикасна.

«Изгласали сте једногласно свој Пословник, али он уопште неће важити за вас. Ви ћете завршити школу и више нећете бити ђаци, али ђака ће бити. Изгласали сте нешто што је важно за функционисање будућих сазива Ученичког парламента и на тај начин морате да мислите. Отприлике на исти начин морају да размишљају и сви одговорни народни посланици, јер није важно шта одређени закон значи народном посланику, већ шта тај закон уређује и шта значи за живот грађана», закључио је председник Марковић. Он се захвалио свима који раде у Ученичким парламентима, јер то раде озбиљно и са њиховог становишта то је озбиљан посао. «Са мог становишта, ви се играте парламента и ја тиме не мислим ништа лоше, јер је симпатично да се играте и тако учите парламентарној демократији, за коју ћете одговорност морати да преузмете уместо нас».

Секретар Народне скупштине Марко Даниловић је изразио задовољство што је био у прилици да изађе у сусрет захтеву ученика Правно-биротехничке школе да искористе електронски систем за гласање. Служба Народне скупштине је обезбедила да сваки ученик, за седницу Ученичког парламента, добије посланичку картицу са својим именом, а председник Иван Нинић и стручну помоћ у припреми тока седнице.

Ученици су, заједно са својим професорима који су присуствовали седници, видели филм о раду Народне скупштине , а дружење наставили на коктелу.


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2