1. октобар 2019. Народна посланица Душица Стојковић у разговору са представницима Националног демократског института

1. октобар 2019. Народна посланица Душица Стојковић у разговору са представницима Националног демократског института

Уторак, 1. октобар 2019.

Народна посланица Душица Стојковић разговарала са представницима Националног демократског института

Народна посланица Душица Стојковић разговарала је данас у Народној скупштини са представницима Националног демократског института (NDI) о досадашњој сарадњи Народне скупштине и народних посланика са овом организацијом, као и о могућим будућим заједничким пројектима.


Душица Стојковић је истакла да је 2017. године, у оквиру пројекта NDI и Народне скупштине, отворила Канцеларију за комуникацију народних посланика са грађанима на локалном нивоу, у општини Раковица. Указала је да постоји велика заинтересованост грађана за рад ове Канцеларије, имајући у виду да они нису довољно информисани о својим правима, као ни о процедурама и надлежностима државних институција, јавних предузећа и органа власти. Она је истакла и да је кроз комуникацију са грађанима увидела да грађани желе да их неко саслуша, упути у начин решавања њихових проблема, као и да желе да се додатно информишу о раду општине, града, Народне скупштине и Владе.

Представници Националног демократског института Вим Бореманс (Wim Borremans) и Марзиа Фараз (Marzia Faraz) представили су наредне планиране пројекте ове организације, а интересовали су се и за актуелну политичку ситуацију у Србији и рад Народне скупштине.

Током састанка било је речи и о могућим будућим заједничким пројектима народних посланика са NDI. Душица Стојковић је указала да је подршка NDI на јачања капацитета демократских институција увек добродошла, као и да постоји велика заинтересованост народних посланика да се настави са отварањем канцеларија за комуникацију народних посланика са грађанима на локалном нивоу.

Стојковић је навела и да би била веома корисна подршка за израду државних политика према младима, како би се зауставио процес одлива мозгова, као и пројекти додатног оснаживања младих, нарочито младих жена да се политички активирају.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
среда, 25. мај
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја