Едукативни програми

Сви програми Едукативног центра настали су кроз вишегодишње искуство у комуникацији са грађанима. У конципирању ових програма значајно су помогла и искуства европских парламената. Ови програми су развојни и мењају се како се мењају захтеви грађана.

Због тога су едукативни програми прецизно прилагођени различитим циљним групама и њиховим потребама.

Едукативни програми једнако су доступни грађанима који посећују Народну скупштину, али и грађанима до којих парламент долази, као и грађанима који користе савремене технологије у комуникацији.

За оне грађане који могу да дођу у Народну скупштину, постоји неколико програма посета, као и програм праћења седница са галерије Велике сале.

За грађане који то не могу, Едукативни центар припрема бројне информативне публикације, промотивне филмове и програм теренских посета- Мобилни парламент.

Грађани који користе савремене технологије, могу да се преко интернет презентације Народне скупштине информишу о раду парламента, да гледају видео клипове и интервјуе са народним посланицима, играју едукативне видео игрице или да поделе своје мишљење са другим грађанима на форуму.

Будите у току