Делегација у Парламентарној димензији Централно-европске иницијативе

Као парламентарна димензија ЦЕИ представља парламентарни форум регионалног карактера; један од три стуба организације (поред владиног и економског); има за циљеве јачање мултилатералне сарадње на парламентарном нивоу, сарадњу чланица на јачању политичких и економских капацитета, успостављање партнерства на принципима парламентарне демократије и људских права и помоћ реформама у државама Централно-европске иницијативе.

Пленарна заседања Парламентарне димензије се одржавају два пута годишње, у јесен (Парламентарна скупштина) и у пролеће у ужем саставу (Парламентарни комитет), а између тих заседања, а и током њих одржавају се састанци радних тела.

Наша земља је пуноправни члан од 2001. године.

Више информација о организацији на: www.ceinet.org

Документ: Састанак Генералног одбора за политичка и унутрашња питања Парламентарне димензије Централноевропске иницијативе

Документ: Декларација усвојена 20.5.2011. године

Aктивности

  • Стална делегација Народне скупштине при Парламентарној димензији Централно-европске иницијативе, у саставу: проф. др Љубиша Стојмировић, у својству шефа делегације; Младен Грујић, члан; Ђорђе Стојшић, члан и Душан Обрадовић, заменик члана, учествовала је на заседању Парламентарне скупштине ПД ЦЕИ, одржаном у Будимпешти, 24. септембра 2013. године. Теме заседања биле су: Регионална политика и кључни елементи европске територијалне сарадње у контексту буџетског периода од 2014. до 2020. године и Приоритети и стање макро регионалне стратегије.

  • Стална делегација Народне скупштине при Парламентарној димензији Централно-европске иницијативе, у саставу: Јадранка Јоксимовић, шеф делегације и Ђорђе Стојшић, члан, учествовала је на састанку Парламентарног одбора ПД ЦЕИ, одржаног у Будимпешти, 24. априла 2013. године. Тема састанка је била: Разноврсност као стваралац креативности за економски раст региона.

  • Стална делегација Народне скупштине при Парламентарној димензији Централно-европске иницијативе, у саставу: Љубица Милошевић, заменик члана (у својству шефа делегације); Младен Грујић, члан и Александра Јерков, члан учествовала је на заседању Парламентарне скупштине ПД ЦЕИ, у Кијеву, од 26. до 28. септембра 2012. године. Тема састанка је била: Унапређење саобраћајне инфраструктуре као делотворног средства за интензификације односа између чланица ЦЕИ.

  • Шеф сталне делегације Народне скупштине Републике Србије при Парламентарној димензији Централно-европске иницијативе Иван Јовановић, учествовао је на састанку министара спољних послова и шефова парламентарних делегација Проширене тројке Централно европске иницијативе, у Трсту 13. јуна 2012. године.

  • Народна скупштина била је домаћин годишњег заседања Парламентарне скупштине Парламентарне димензије Централно-европске иницијативе. Годишње заседање Парламентарне скупштине Парламентарне димензије Централно- европске иницијативе (ПД ЦЕИ), са темом „Перспективе развоја ЦЕИ“, у организацији Народне скупштине, одржало се у Београду, 10. и 11. новембра 2011. године.
  • Иван Јовановић, шеф сталне делегације Народне скупштине Републике Србије у Парламентарној димензији Централно-европске иницијативе, учествовао је на састанкуГенералног одбора за унутрашња и политичка питања, у Риму, 7. и 8. маја 2011. године.

Списак народних посланика

Име и презиме народног посланика Политичка странка на чији предлог је изабран/а Место Годиште
ЈОКСИМОВИЋ ЈАДРАНКА
шеф Делегације
СНС Београд 1978.
БОЈАНИЋ ЗОРАН
заменик члана Делегације
СНС Краљево 1959.
ГРУЈИЋ МЛАДЕН
члан Делегације
- Београд 1966.
ЈОВАНОВИЋ ИВАН
члан Делегације
ДС Краљево 1977.
КОВАЧЕВИЋ БОРИСАВ
члан Делегације
ПУПС Београд 1943.
МИЛИСАВЉЕВИЋ проф. др ДУШАН
заменик члана Делегације
ДС Ниш 1968.
МИЛОШЕВИЋ ЉУБИЦА
заменик члана Делегације
ПУПС Аранђеловац 1947.
ОБРАДОВИЋ ДУШАН
заменик члана Делегације
ДС Крагујевац 1985.
СТОЈМИРОВИЋ проф. др ЉУБИША
члан Делегације
СНС Црна Трава 1950.
СТОЈШИЋ ЂОРЂЕ
члан Делегације
ЛСВ Сремска Митровица 1977.
Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5

Будите у току