Делегација у Парламентарној скупштини Црноморске економске сарадње

Помаже економску, трговинску, политичку и друштвену сарадњу међу државама усвајањем аката који дају правну основу за сарадњу на министарском нивоу; има за циљеве очување парламентарне демократије; остварује сарадњу са органима ЦЕС-а и сарадњу са регионалним органима.

Пленарна заседања се одржавају два пута годишње у земљи председавајућег, а и између пленарних заседања одржавају се састанци радних тела у земљама чланицама.

Наша земља је пуноправни члан од 2004. године.

Више информација о организацији на: www.pabsec.org

Aктивности

 • Стална делегација Народне скупштине у Парламентарној скупштини Црноморске економске сарадње у саставу мр Игор Бечић, шеф сталне делегације и потпредседник ПС ЦЕС и Војислав Вујић, члан Одбора за економска, финансијска и трговинска питања ПС ЦЕС, учествовали су на 61. састанку Одбора за економска, финансијска и трговинска питања ПС ЦЕС, у организацији парламента Републике Јерменије, у Јеревану, 19. октобра 2023. године.

 • Стална делегација Народне скупштине у Парламентарној скупштини Црноморске економске сарадње у саставу мр Игор Бечић, шеф сталне делегације и потпредседник ПС ЦЕС и Јасмина Обрадовић, потпредседница Одбора за културу, образовање и социјална питања ПС ЦЕС, учествовали су на 61. састанку Одбора за културу, образовање и социјална питања ПС ЦЕС, у организацији парламента Републике Бугарске у Бургасу, 2. октобра 2023. године.
    
 • Стална делегација Народне скупштине на челу са шефом делегације Народне скупштине и потпредседником Парламентарне скупштине Црноморске економске сарадње мр Игором Бечићем узела је учешће на 61. Пленарном заседању Генералне скупштине ПС ЦЕС у Анкари, 4. и 5. маја 2023. године. Народну скупштину су на заседању представљали, осим шефа делегације, и чланови делегације Јасмина Обрадовић, Милија Милетић, Сања Јефић Бранковић и Војислав Вујић.

 • Шеф Сталне делегације Народне скупштине и потпредседник ПС ЦЕС мр Игор Бечић учествовао је на састанку Радне групе за измену Пословника о раду Парламентарне скупштине Црноморске економске сарадње, у онлајн формату, 11. априла 2023. године.

 • Члан сталне делегације Народне скупштине у ПС ЦЕС Сања Јефић Бранковић учествовала је на Другом састанку Комитета за питања технологије и животне средине Парламентарне скупштине Црноморске економске сарадње, у онлајн формату, 11. априла 2023. године.

 • Члан сталне делегације Народне скупштине у ПС ЦЕС Милија Милетић учествовао је на 60. састанку Комитета за економска, трговинска и финансијска питања Парламентарне скупштине Црноморске економске сарадње у онлајн формату, 7. априла 2023. године.

 • Шеф сталне делегације Народне скупштине у Парламентарној скупштини Црноморске економске сарадње и потпредседник ПС ЦЕС мр Игор Бечић учествовао на посебном састанку Сталног одбора Парламентарне скупштине Црноморске економске сарадње поводом 30. годишњице ПС ЦЕС, у Истанбулу, 17. јануара 2023. године.

 • Народна скупштина је, у оквиру свог председавања ПС ЦЕС, била домаћин 60. Генералне скупштине Парламентарне скупштине Црноморске економске сарадње, која се одржала у Београду, од 6. до 8. децембра 2022. године. Генералном скупштином је председавао председник Народне скупштине др Владимир Орлић, а делегацију Народне скупштине чинили су и шеф делегације мр Игор Бечић и чланови делегације Јасмина Обрадовић, Милија Милетић, Сања Јефић Бранковић, Војислав Вујић и Душан Радосављевић.

 • Члан сталне делегације Народне скупштине у ПС ЦЕС Милија Милетић учествовао је на видео састанку Комитета за културу, образовање и социјална питања Парламентарне скупштине Црноморске економске сарадње, 13. октобра 2022. године.

Списак народних посланика

Име и презиме народног посланика Политичка странка на чији предлог је изабран/а Место Годиште
БЕЧИЋ мр ИГОР
шеф Делегације
СНС Нови Сад 1971.
ВУЈИЋ ВОЈИСЛАВ
члан Делегације
ЈС Врњачка Бања 1975.
ЈЕФИЋ БРАНКОВИЋ САЊА
члан Делегације
СДПС Ниш 1984.
МИЛЕТИЋ МИЛИЈА
члан Делегације
СНС Сврљиг 1968.
ОБРАДОВИЋ ЈАСМИНА
члан Делегације
СНС Нови Сад, Футог 1961.
РАДОСАВЉЕВИЋ ДУШАН
члан Делегације
МОНАРХИСТИ Шабац, Прњавор 1959.
Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
среда, 6. децембар
 • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја

Будите у току