Четвртак, 27. фебруар 2020.

Гојковић и Чубриловић отварају прво заседање Комисије за сарадњу Народне скупштине Републике Србије и Народне скупштине Републике Српске

Прво заседања Комисије за сарадњу Народне скупштине Републике Србије и Народне скупштине Републике Српске биће одржано у петак, 28. фебруара у Скупштини Србије, а заседање ће уводним излагањем отворити председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић и председник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић.


У радном делу Комисије за сарадњу посланици ће разговарати о развоју односа Републике Србије и Републике Српске, о међупарламентарној сарадњи и перспективама регионалне стабилности и безбедности.

Комисија ће разматрати парламентарну подршку развоју економско-трговинске сарадње Републике Србије и Републике Српске у кључним областима, са акцентом на сарадњи у области енергетике и инфраструктуре.

Чланови Комисије разматраће и сарадњу на заштити историјског сећања кроз заједничко обележавање годишњица, сећања на жртве и изградњу и одржавање меморијала.

Рад Комисије након уводних обраћања председника парламената водиће потпредседник Скупштине Србије Верољуб Арсић и потпредседник Народне скупштине Републике Српске Милан Петковић.

У раду Комисије испред Скупштине Србије учествоваће потпредседник Скупштине Србије проф. др Владимир Маринковић, председница Одбора за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику Снежана Б. Петровић, председница Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације Катарина Ракић, председник Одбора за културу и информисање Мирко Крлић, председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Миодраг Линта и члан Одбора за уставна питања и законодавство и Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу Неђо Јовановић.

У име Народне скупштине Републике Српске учествују председница Законодавног одбора и члан Одбора за уставна питања Душица Шолаја, председник Одбора за политички систем, правосуђе и управу Драган Чавић, председник Одбора за привреду и члан Одбора за уставна питања Максим Скоко, председница Одбора за образовање, науку, културу и информисање и члан Одбора за здравство, рад и социјалну политику Гордана Тешановић.

Прво заседања Комисије за сарадњу Народне скупштине Републике Србије и Народне скупштине Републике Српске одржава се на основу Меморандума о образовању Комисије за сарадњу Народне скупштине Републике Србије и Народне скупштине Републике Српске из 2018. године и на основу Протокола о сарадњи две скупштине из 2008. године.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
среда, 6. децембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја