25. aприл 2023. председник Народне скупштине са представницима српске дијаспоре у Чешкој Републици

25. aприл 2023. председник Народне скупштине са представницима српске дијаспоре у Чешкој Републици

Уторак, 25. април 2023.

Састанак др Владимира Орлића са представницима српске дијаспоре у Чешкој

Др Владимир Орлић, председник Народне скупштине Републике Србије, разговарао је данас у Прагу са представницима српске дијаспоре у Чешкој Републици, који су га упознали са својим тренутним положајем и представили своја искуства у раду и свакодневном животу.


Председнику НС РС су поручили да дубоко цене прилику за отворен и конструктиван разговор, као и његову спремност да саслуша њихова запажања, ставове и идеје за додатно унапређење положаја српске заједнице, што представља значајан допринос даљем повезивању дијаспоре са матицом.

Исказали су задовољство због подршке коју данас имају од своје државе, као и одличне и плодотворне сарадње коју остварују са Амбасадом Републике Србије у Прагу, указујући на бројне активности које заједно предузимају, како би у Чешкој промовисали српску културу и очували национални идентитет.

Др Орлић је током састанка захвалио представницима српске заједнице на доприносу који пружају када је реч о представљању Србије на најбољи начин, те истакао да државна политика коју предводи председник Републике Александар Вучић, а коју јединствено спроводе и Влада Србије и НС РС, подразумева бригу за сваког нашег грађанина и наш народ где год да живи. Представницима српске заједнице је нагласио да на своју земљу могу да рачунају увек, на чему су они захвалили, поручујући да ту подршку данас недвосмислено и осећају. Потврдио је и да је НС РС спремна да пружи свој допринос у реализацији предстојећих активности удружења.

Састанку са др Орлићем су присуствовали председник удружења „Св. Кнез Лазар“ отац Срђан Јаблановић, председник удружења „Лука Праха“ Лазар Ђорем, представници „Чешко-српске асоцијације узајамне сарадње“ Радим Паненка и Мариан Степановић, као и председница удружења „Ластавица“ и члан Управног одбора удружења „Родољуб“ Јелена Ћирић.


Фото галеријаПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
понедељак, 2. октобар

Цео календар догађаја