Уторак, 21. новембар 2006.

Разговор са регионалним директором Светске банке за југоисточну Европу и централну Азију

Потпредседник Народне скупштине Републике Србије Раде Обрадовић разговарао је 21. новембра са регионалним директором Светске банке за југоисточну Европу и централну Азију Орсалијом Каланцопулос о спровођењу економских и политичких реформи у Србији.Потпредседник Народне скупштине Републике Србије Раде Обрадовић разговарао је 21. новембра са регионалним директором Светске банке за југоисточну Европу и централну Азију Орсалијом Каланцопулос о спровођењу економских и политичких реформи у Србији.
У разговору је истакнуто да су у протеклом периоду постигнути добри резултати, као и да се неповратно крећемо ка развијенијој тржишној привреди.

Представница Светске банке нагласила је да су позитивни резултати приватизације донели значајне приходе у републички буџет и да би било пожељно да се они употребе за смањење спољног дуга и дуговања у земљи, као и да би било погрешно употребити их за реституцију. Истакла је да је у Србији неопходно успостављање механизма доброг буџетског планирања и контроле расхода, као и стручна и квалитетна ревизија и транспарентност одлучивања.
Представница Светске банке понудила је сарадњу у сачињавању једне реалне развојне стратегије и оценила да би у наредном петогодишњем периоду приоритет требало да имају улагања у инфраструктуру. Такође би приходе од приватизације требало пажљиво трошити у реалном сектору.
Уз констатацију да је доста учињено на подизању капацитета извршне власти, саговорници су се сложили у оцени да у наредном периоду посебну пажњу треба посветити и подизању капацитета Парламента.

У разговору је било речи и о Косову и Метохији. Потпредседник Народне скупштине Обрадовић је истакао да се решење тог питања мора наћи кроз дијалог и упозорио на несагледиве последице једностраног наметања решења од стране међународне заједнице.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
недеља, 4. јун
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја