14. октобар 2019. Председница Народне скупштине Маја Гојковић са председником Народне скупштине Републике Кореје Хи Сангом Муном

14. октобар 2019. Председница Народне скупштине Маја Гојковић са председником Народне скупштине Републике Кореје Хи Сангом Муном

Понедељак, 14. октобар 2019.

Гојковић са председником Парламента Републике Кореје

Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић састала се са председником Народне скупштине Републике Кореје Хи Сангом Муном, коме је захвалила на учешћу делегације Републике Кореје на 141. заседању ИПУ.


Председници два парламента истакли су да су билатерални односи две државе традиционално веома добри и пријатељски, о чему сведочи чињеница да се ове године обележава 30. годишњица од успостављања дипломатских односа.

Гојковић је напоменула да је за Србију важна сарадња у области економије и инвестирања корејских фирми у Србији, као и у областима информационо-комуникационих технологија, омладине и спорта.

Председник Парламента Републике Кореје је нагласио да су односи две земље веома позитивни у области политичких, економских и културних односа, као и да су спремни да поделе искуства у области е-управе, дигитализације, царинских система и еколошких питања, као и у области просвете.

Мун је говорећи о питању Косова и Метохије, указао да његова држава подржава став да се проблеми решавају путем дијалога, и указао да када су питању међународне организације Република Кореја неће гласати за пријем „Косова“ у Интерпол.

Гојковић је захвалила на подршци Србији у тежњама да дијалогом реши проблеме са Приштином, као и у настојањима Србије да дијалогом дође до одрживог компромисног решења.

Гојковић се сагласила да две државе у последње време посебно развијају добре односе и да имају динамичан дијалог, као и добру економску сарадњу. Хи Санг Мун је позвао председницу Народне скупштине Републике Србије у посету Јужној Кореји, а Гојковић је прихватила позив и указала дa ће то бити прилика за развој и унапређење парламентарних односа.


Фото галеријаПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
четвртак, 30. март

Цео календар догађаја