Петак, 8. јул 2011.

Тридесет друга седница Одбора за Kосово и Метохију

На седници одржаној 8. јула, чланови Одбора за Косово и Метохију информисани су о досадашњем току преговора са привременим институцијама самоуправе у Приштини.


Шеф Преговарачког тима Владе Србије за дијалог с Приштином Борислав Стефановић представио је члановима Одбора резултате досадашњег дијалога Београда и Приштине. Истакао је да ће ти резултати бити заокружени закључком Владе, а не споразумом две стране и да ће тим закључком бити избегнута свака могућност признања независности Косова.

У трочасовној расправи чланови Одбора поставили су шефу преговарачког тима већи број питања. Замерили су што резултати досадашњег дијалога и договора нису достављени у писаној форми и што Народна скупштина није о томе расправљала. Чула се примедба да је Србија договором о регистарским таблицама и личним картама признала косовска документа, као и оцена да постигнута решења, посебно кад су у питању таблице, не иду и прилог српске заједнице на КиМ, већ албанске заједнице. У расправи је изнета и примедба да су договорена решења изнуђена у овом тренутку, да уносе зебњу у српски народ и да се не види да ће им од тих решења бити боље.

Стефановић је рекао да ће наставак преговора бити веома тежак, јер ће Приштина настојати да од Србије издејствује признање Косова и вршити притисак на косовске Србе. Поновио је да Србија ни на који начин неће признати независност Косова и поручио да Србија постигнутим договором не престаје да врши ниједну своју функцију на Косову.

Седници је председавао председник Одбора Љубомир Краговић.

Одбори везани за ову активностПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
понедељак, 5. јун
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја