Среда, 22. јануар 2020.

Гојковић сазвала нову седницу Народне скупштине за понедељак, 27. јануар

Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић сазвала је, на захтев Владе, Двадесето ванредно заседање Народне скупштине за понедељак, 27. јануар на којој ће народни посланици разматрати 20 тачака дневног реда.


У захтеву за одржавање седнице одређено је да Народна скупштина разматра Предлог закона о изменама и допунама Закона планирању и изградњи, Предлог закона о изменама и допунама закона о пловидби и лукама на унутрашњим водама, Предлог закона о хидрографској делатности, Предлог закона о изменама и допунама Закона о ваздушном саобраћају, које је поднела Влада, као и Предлог закона о изменама и допунама Закона о превозу путника у друмском саобраћају, који је поднела народна посланица Катарина Ракић.

На овој седници народни посланици разматраће Предлог закона о измени Закона о посебним условима за реализацију пројекта изградње станова за припаднике снага безбедности, Предлог закона о посебним поступцима ради реализације пројеката изградње и реконструкције линијских инфраструктурних објеката од посебног значаја за Републику Србију, Предлог закона о Регистру просторних јединица и Адресном регистру, Предлог закона о изменама и допунама Закона о претварању права коришћења у право својине на грађевинском земљишту уз накнаду, као и предлоге одлука о одузимању својства добра у општој употреби делу железничке инфраструктуре, које је поднела Влада.

На седници ће се разматрати и предлози закона о потврђивању Споразума о ваздушном саобраћају између Владе Републике Србије и Владе Исламске Републике Иран и о потврђивању Анекса I Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Турске о сарадњи у области инфраструктурних пројеката. Такође, разматраће се и Предлог закона о изменама и допунама Закона о тржишту капитала, Предлог закона о попису становништва, домаћинстава и станова 2021. године, Предлог закона о потврђивању Споразума о зајму (Пројекат за конкурентну пољопривреду) између Републике Србије и Међународне банке за обнову и развој, Предлог закона о потврђивању Споразума о зајму (додатно финансирање за Пројекат унапређење земљишне администрације у Србији) између Републике Србије и Међународне банке за обнову и развој, Предлог закона о потврђивању Уговора о кредиту између Републике Србије (као корисника кредита) и T.C. ZIRAAT BANKASI A.Ş. и DENIZBANK A.Ş. (као давалаца кредита), Предлог закона о потврђивању Уговора о гаранцији (набавка возних средстава за Србија воз) између Републике Србије и Европске банке за обнову и развој и Предлог закона о потврђивању Оквирног споразума о зајму LD 2009 (2019) између Банке за развој Савета Европе и Републике Србије за пројектни зајам за изградњу нове Универзитетске дечије клинике, Тиршова 2 у Београду, које је поднела Влада.

Седница ће се одржати у великој сали Дома Народне скупштине, са почетком у 10 часова.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
среда, 18. мај
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја