Петак, 25. новембар 2011.

Педесета седница Одбора за индустрију

Одбор за индустрију је на седници оджаној 25. новембра размотрио Финансијски план Агенције за енергетику Републике Србије за 2012. годину, који је образложио председник Савета Агенције Љубо Маћић.


Маћић је истакао да су новим Законом о енергетици прецизирана и проширена овлашћења Агенције, тако да она врши регулацију цена електричне енергије и природног гаса, врши надзор над тржиштем енергије и обављањем енергетских делатности и даје сагласност на планове развоја предузећа која су задужена за транспорт и дистрибуцију електричне енергије и природног гаса. Члановима Одбора представио је и предвиђени план расхода и план прихода Агенције за 2012. годину, као и структуру планираног броја запослених у Агенцији у наредној години.

Чланови Одбора додатно су се информисали о методологији одређивања цене енергената и о евентуалним плановима за подизање цене енергената. Са председником Савета Агенције за енергетику разговарали су и о употреби обновљивих извора енергије у Србији.

Одбор за индустрију је, након расправе, једногласно усвојио Предлог одлуке о давању сагласности на Финансијски план Агенције за енергетику Републике Србије за 2012. годину.

Чланови Одбора су на седници размотрили и захтев штрајкачког одбора и синдиката Партнерс ПЕС Сурдулица за преиспитивање приватизације. Председник Одбора, Милорад Буха оформио је Радну групу која би, у контакту са представницима Министарства економије и регионалног развоја, Агенције за приватизацију и представницима Партнерс ПЕС Сурдулица, поднела извештај Одбору и предлог наредних активности Одбора ради решавања проблема у предузећу Партнерс ПЕС Сурдулица. Радну групу чине чланови Одбора Милан Лапчевић, Зоран Антић и Драган Живков.

Седници је председавао председника Одбора, Милорад Буха.


Одбори везани за ову активностПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
субота, 20. август
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја