Среда, 8. јул 2020.

Гојковић осудила насилни упад у Народну скупштину

Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић најоштрије је осудила упад у Скупштину Србије.


„Најоштрије осуђујем насилни јучерашњи упад у Скупштину Србије. Слике дивљаштва које смо видели у Београду, као и блокирање кола хитне помоћи када се многи наши грађани боре са Ковидом 19 су недопустиве и ни на који начин не могу да допринесу очувању јавног здравља грађана.

Као неко ко је оболео од Ковида 19 и сама знам колико је ово тешка болест, са којом се носимо из дана у дан. Док они руше Београд, лекари и медицинске сестре боре се за животе људи, улажући последњи атом снаге и ризикујући чак и свој живот. Овај хулигански и безобзирни чин ни ја, као ни огромна већина грађана, не препознајемo као нешто је у интересу Србије.

Истовремено, инспиратори оваквог вандализма показују да је њихова једина намера да изазову хаос и нереде, не презајући ни од тога да злоупотребе чак и овако тежак изазаов. На позив председника Србије Александра Вучића на јединство у тешкој борби против вируса који погађа читав свет, подстрекачи оваквих насилних догађаја, у жељи да стекну јефтине политичке поене чак и у овој ситуацији, одговарају како једино умеју - мржњом, насиљем и изазивањем нереда. Све њих који желе да мимо воље грађана уђу у Скупштину подсетићу да се поверење грађана добија на изборима, а не насиљем на улици и упадом у Парламент. Србија је уређена држава и зато ће умети да заштити свој демократски поредак и институције, као и изражену вољу грађана на изборима, а сви они који су чинили насиље бити у складу са законом санкционисани“.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
уторак, 12. децембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја