23. мај 2023. Састанак чланова Посланичке групе пријатељства са Мексиком са амбасадором Мексика у Републици Србији

23. мај 2023. Састанак чланова Посланичке групе пријатељства са Мексиком са амбасадором Мексика у Републици Србији

Среда, 24. мај 2023.

Састанак чланова Посланичке групе пријатељства са Мексиком са амбасадором Мексика у Републици Србији

Председник Посланичке групе пријатељства са Мексиком Радован Тврдишић и чланови Групе састали су у Дому Народне скупштине са амбасадором Мексика у Републици Србији Њ.Е. Карлосом Феликсом.


Председник ПГП са Мексиком Радован Тврдишић је на почетку састанка нагласио да је тачно 77 година од успостављања дипломатских односа двеју земаља, оценивши да су билатерални односи добри и пријатељски и да их додатно јача обострано, снажно залагање за поштовање међународног права.

Тврдишић је изразио захвалност Мексику због принципијелног и јасног става по питању суверенитета и територијалног интегритета Србије и непризнавања једнострано проглашене независности Косова.

У разговору чланова ПГП са Мексиком и мексичког амбасадора било је речи и о унапређењу економске сарадње двеју земаља, трговинској и робној размени, као и унапређењу културне и спортске сарадње.

Амбасадор Феликс Корона је рекао да су односи Мексика и Србије одлични, засновани на међусобном поштовању и разумевању и истакао подршку Србији по свим најважнијим питањима и подвукао да се Мексико, као и Србија, снажно залаже за поштовање међународног права.

„Мексико је увек изражавао своју подршку суверенитету и територијалном интегритету Србије у погледу Косова и Метохије, у складу са Резолуцијом 1244 Савета безбедности Уједињених нација“, рекао је Феликс Корона и изразио уверење да ће позиција Мексика по том питању остати непромењена.

Амбасадор Феликс је пренео став Мексика да са Србијом има много заједничких интереса, укључујући и сарадњу на мултилатералном плану.

Чланови ПГП и амбасадор Мексика у Републици Србији су се усагласили да суверене државе са независном политиком треба више да се повезују и сарађују.

Састанку су присуствовали чланови ПГП са Мексиком Радмила Васић, Славица Радовановић, Сташа Стојановић, Момчило Вуксановић, Хаџи Милорад Стошић и Ило Михајловски који су упутили позив амбасадору Мексика да обиђе градове из којих они долазе и да буде њихов гост.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1