1. јун 2020. Гојковић отворила онлајн-конференцију „Друштвена одговорност у временима кризе"

1. јун 2020. Гојковић отворила онлајн-конференцију „Друштвена одговорност у временима кризе"

Понедељак, 1. јун 2020.

Гојковић отворила онлајн-конференцију „Друштвена одговорност у временима кризе"

Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић отворила је данас онлајн-конференцију „Друштвена одговорност у временима кризе" и том приликом истакла да јединство, хуманост и солидарност коју је показао највећи део нашег друштва у кризним временима борбе против Ковида 19 даје наду да смо сви заједно још једном оживели свест о значају ових вредности за читаву нашу заједницу.


Гојковић је рекла да је, сагледавајући целокупну слику наше борбе против Ковида 19, уверена да смо као држава и друштво показали да можемо добро да реагујемо у тешким временима и да одговорним одлукама можемо да се носимо са овим савременим изазовима, за које ниједна држава, па и оне развијеније од Србије, нису биле спремне.

„Највећи део грађана је разумео колико је важна ова борба коју заједно водимо. О томе сведоче и бројни примери солидарности, пожртвованости, помоћи онима којима је најпотребнија, као и слике изградње јачих међугенерацијских односа, коју смо могли видети кроз помагање младих нашим старијим суграђанима“, нагласила је Гојковић.

Председница Скупштине је указала да су важан део тог заједничког одговора друштва били управо одговорни појединци, међу њима бројне јавне личности, спортисти и компаније које су својим примером показале колико је хуманост посебно значајна у таквим околностима.

„Много је начина на које су бројне фирме подржале наше друштво у суочавању са овим изазовом“, рекла је Гојковић и указала да су друштвеноодговорно пословање, на првом месту показале све оне фирме, које и поред отежаних услова пословања, нису отпуштале своје раднике. Председница Скупштине је додала да је ово прилика да се похвале и све оне компаније које су се врло брзо прилагодиле новим околностима и грађанима омогућиле да од куће, онлајн, дођу до свега што им је потребно, као и оне које су своју производњу усмериле ка превазилажењу кризе и додала да су одговорно и озбиљно пословања показали и трговински ланци који су обезбедили добру снабдевеност наших грађана свим намирницама, у време када смо гледали слике из Европе и света опустошених маркета и несташицe многих производа.

Гојковић је напоменула да слично као и у Италији, где су познати модни брендови започели производњу маски и многе донирали, и у Србији је наша текстилна индустрија показала одговорност и у кратком року, када су се све земље на светском тржишту бориле за набавку маски, започела сопствену производњу, те додала да све похвале заслужују бројни појединци, спортисти, као и компаније које су болницама у Србији донирале респираторе.

Гојковић је навела да је у том светлу и организатор ове конференције пример компаније која се, акцијом „Помозимо нашим старијим суграђанима”, потврдила као друштвено одговорна компанија, и додала да је акција наишла на велики одзив Новосађана који су помагали старијим и најугроженијим грађанима око снабдевања намирницама, лековима, или шетњи кућних љубимаца, као и да је сама имала прилику да као волонтер подржи ову акцију.

Гојковић је нагласила да се одавно успешно пословање не мери само оствареним профитом, квалитетом производа, бројем потрошача или уделом у тржишту, већ је мера успеха сваке модерне компаније и брига коју показујe за заједницу чији је део, те да и грађани, посебно у кризним временима, желе да виде хуманије лице компанија чије производе купују или чије услуге користе.

„Зато ми то даје наду да ће и многе компаније и у времену пред нама друштвено одговорно понашање посматрати као нераскидиви део свог укупног успешног пословања“, рекла је Гојковић.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5