Среда, 15. октобар 2008.

Разговор народних посланика са ученицима средњих школа о европским интеграцијама Србије

Председник и заменик председника Одбора за европске интеграције, народни посланици Ласло Варга и Донка Бановић, разговарали су данас у Дому Народне скупштине са ученицима неколико средњих школа из Београда који учествују у реализацији пројекта “Звони за Европу”.Председник и заменик председника Одбора за европске интеграције, народни посланици Ласло Варга и Донка Бановић, разговарали су данас у Дому Народне скупштине са ученицима неколико средњих школа из Београда који учествују у реализацији пројекта “Звони за Европу”. Реч је о пројекту који спроводи Европски покрет у Србији, у сарадњи са Фондацијом Фридрих Еберт, а чији је циљ боље упознавање младих са обавезама које Србија треба да испуни на свом путу ка Европској унији.

Председник Ласло Варга упознао је ученике са организацијом и радом Народне скупштине, а посебно са надлежностима Одбора за европске интеграције. Он је указао да је потписивањем Споразума о стабилизацији и придруживању Србије са ЕУ учињен важан корак у приближавању ЕУ, али да нас на том путу очекује још много посла. Пре свега, неопходно је да парламент усвоји још око 50 закона из области уклађивања домаћег са законодавством ЕУ, чиме ће се створити формално правни услови за кандидатуру наше земље за чланство у ЕУ.

Народни посланик Донка Бановић истакла је да међу политичким странкама заступљеним у парламенту постоји висок степен сагласности да Србија треба да буде пуноправна чланица ЕУ, али је притом подсетила да је и сама ЕУ у процесу реформи. Зато је за нашу државу је важно да реформише привреду и друштво и тако се припреми за интеграције, оценила је Донка Бановић.


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
уторак, 7. фебруар

Цео календар догађаја