Среда, 23. фебруар 2011.

Састанак генералног секретара Народне скупштине са представницима Фонда за политичку изузетност

На састанку који је у Дому Народне скупштине данас одржао генерални секретар Народне скупштине Републике Србије Вељко Одаловић, представници Фонда за политичку изузетност образложили су два пројекта који би требалo да унапреде рад Народне скупштине, њених радних тела и народних посланика.На састанку који је у Дому Народне скупштине данас одржао генерални секретар Народне скупштине Републике Србије Вељко Одаловић, представници Фонда за политичку изузетност образложили су два пројекта који би требалo да унапреде рад Народне скупштине, њених радних тела и народних посланика.

Пројекат „Дијалог за енергију у југоисточној Европи“, који Фонд спроводи у сарадњи са Агенцијом за међународну сарадњу СР Немачке и мрежом школа за политичко образовање Савета Европе са подручја Балкана, има за циљ оспособљавање и боље информисање посланика за учешће у расправи приликом разматрања закона из области енергетике и енергетске ефикасности. Поред тога, циљ је да се унапреди дијалог између посланика у парламенту и других политичких чинилаца, извршне власти, цивилног друштва и невладиних организација, као и да се размена знања и искустава између парламенараца држава Југоисточне Европе. Према речима представника Фонда, учесници пројекта биће чланови седам скупштинских одбора, који се баве енергетиком, а пројекат ће се реализовати од априла до новембра 2011. године, кроз три семинара и регионалну конференцију.

Пројекат под називом „Партнерство за род и људску безбедност“, који ће се спроводити уз подршку Европске уније, има за циљ јачање родне равноправности у јавним политикама и спровођење активности ради доследније примене законона из области родне равноправности.

У реализацији пројекта планира се учешће чланова седам скупштинских одбора, у чијој су надлежности питања остваривања родне равноправности и унапређења положаја жена у друштву. Планирано је да се од марта до новембра одржи три семинара и неколико студијских посета.

Народни посланици су подражли оба пројекта Београдског фонда за политичку изузетност и изразили уверење да ће они допринети већој ефикасности рада Народне скупштине и посебно јачању њене контролне и надзорне улоге.

Састанку су присуствовали народни посланици: Гордана Чомић, Мехо Омеровић, Милорад Буха, Александра Јерков, Јован Нешовић, Бојана Станојевић, Олеана Папуга и Елизабет Пауновић.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
петак, 9. јун
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја