26. мај 2020. Председница Народне скупштине Маја Гојковић разговарала са известиоцем Европског парламента за Србију Владимиром Билчиком и шефом Делегације за односе са Србијом Европског парламента Тањом Фајон

26. мај 2020. Председница Народне скупштине Маја Гојковић разговарала са известиоцем Европског парламента за Србију Владимиром Билчиком и шефом Делегације за односе са Србијом Европског парламента Тањом Фајон

Уторак, 26. мај 2020.

Гојковић разговарала са Тањом Фајон и Владимиром Билчиком

Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић разговарала је данас, путем видео линка, са известиоцем Европског парламента за Србију Владимиром Билчиком и шефом Делегације за односе са Србијом Европског парламента Тањом Фајон. У разговору је учествовао и шеф Делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици.


Гојковић је са Билчиком и Фајон разговарала о активностима које су предузете у циљу побољшања услова за одржавање предстојећих парламентарних избора и испуњења обавеза из закључака усвојених на претходне три рунде Међустраначког дијалога.

Председница Скупштине Србије је истакла да је у протеклом периоду све што је договорено у три рунде дијалога и испуњено и да се примењује, подсетивши да су донете измене и допуне закона, да је завршен процес избора чланова РЕМ-а и Надзорног одбора и напоменула да је након састанка са представницима политичких странака које су најавиле излазак на изборе омогућено да осим јавних бележника, потписе бирача оверавају и општинске и градске управе.

Гојковић је рекла да је већ раније упућен позив Европском парламенту, као и парламентарним скупштинама Савета Европе, ОЕБС-а и Медитерана да прате изборни процес и да су сви који желе да прате изборни процес и на дан избора добродошли. Гојковић је указала да ће бити предузете све мере током изборног процеса и изборног дана како би се очувало здравље грађана.

Гојковић је упознала европске парламентарце са одржавањем седница Народне скупштине у ситуацији пандемије Ковида 19 и свим мерама које су предузете да Парламент заседа на безбедан начин и да спроводи своју улогу.

Шеф Делегације за односе са Србијом Европског парламента Тања Фајон, између осталог је рекла да је важно да се обезбеди и осигура интегритет изборног процеса који је подједнако важан за саме учеснике али и грађане, како би имали поверења у изборни процес, као и да је значајно кредибило извештавање о изборном процесу.



Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5