9. децембар 2020. председница Одбора за европске интеграције Елвира Ковач са амбасадором Мађарске у Републици Србији Њ.Е. Атилом Пинтером

9. децембар 2020. председница Одбора за европске интеграције Елвира Ковач са амбасадором Мађарске у Републици Србији Њ.Е. Атилом Пинтером

Среда, 9. децембар 2020.

Састанак председнице Одбора за европске интеграције Елвире Ковач са амбасадором Мађарске у Србији

Председница Одбора за европске интеграције Елвира Ковач састала се данас са амбасадором Мађарске у Републици Србији Њ.Е. Атилом Пинтером и том приликом разговарало се о даљем унапређењу парламентарне сарадње.


На почетку састанка, амбасадор је честитао председници Одбора на избору за потпредседницу Народне скупштине, и изразио задовољство што је на месту потпредседника, припадник мађарске мањине.

Елвира Ковач је упознала амбасадора са делокругом рада Одбора, на чијем је челу и информисала Пинтера да је у Народној скупштини формирана Посланичка група пријатељства са Мађарском, коју чини 49 народних посланика, што додатно пружа могућност за интензивирање сарадње два парламента.

У разговору који је уследио, саговорници су закључили да су односи Мађарске и Србије на високом нивоу, и додали да ни актуелна ситуација, односно криза изазвана Корона вирусом није спречила да се сарадња настави узлазним путем.

Амбасадор је подвукао да ће Мађарска наставити да пружа политичку и експертску подршку Србији на путу ка Европској унији и указао на добре резултате Србије у области економије, у борби са пандемијом, изазваном Корона вирусом и добро спроведеним парламентарним изборима.

Елвира Ковач је искористила прилику да се захвали амбасадору на мађарској подршци напретку Србије ка ЕУ, као и на помоћи коју је Будимпешта упутила нашој земљи, од почетка пандемије, у тренуцима када је било најтеже.

На крају састанка, закључено је да су свеукупуни односи две земље на високом нивоу и да постоји простор за додатно унапређење међупарламентарне сарадње кроз узајамне посете и размене искустава парламентараца.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6