1. април 2023. Обраћање председника Народне скупштине на јавном слушању

1. април 2023. Обраћање председника Народне скупштине на јавном слушању

Субота, 1. април 2023.

Обраћање председника Народне скупштине на јавном слушању посвећеном представљању кандидата које је Одбор за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу предложио за први избор чланова Високог савета судства и Високог савета тужилаштва које бира Народна скупштина

У Народној скупштини данас се одржава јавно слушање на тему: Представљање кандидата које је Одбор за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу предложио за први избор чланова Високог савета судства и за први избор чланова Високог савета тужилаштва које бира Народна скупштина.


Јавно слушање је отворио председник Народне купштине др Владимир Орлић, честитајући свим актерима на великом и важном послу који је до сада обављен за нашу земљу, а који је започет пре више од годину дана, са намером да се самосталност и незвисност у раду правосуђа подигну на ниво виши него икада раније.

Др Орлић је подсетио да је измењен Устав у делу који се односи на правосуђе и успешно спроведен референдум, а да је затим уследио и детаљан посао на припреми одговарајућих закона, услед усвојених уставних промена. Као резултат тога, почетком ове године Народна скупштина је усвојила сет закона, припремљених по највишим стандардима, и приступила процедури за избор истакнутих правника за први избор чланова Високог савета судства и чланова Високог савета тужилаштва, навео је председник Народне скупштине. Он је похвалио и поступак који је водио Одбор за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу, и оценио да је изјашњавање Одбора о кандидатима недвосмислено потврдило да су за расправу и избор у пленуму изабрани најбољи од свих кандидата.

Закључујући своје обраћање, др Владимир Орлић је истакао да смо, обављајући ове важне послове, обезбедили да нам држава буде ефикаснија него годинама раније, а грађани задовољнији, као и да је учињен важан корак на нашем европском путу.


Фото галеријаПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
недеља, 28. мај
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја