22. септембар 2021. Председник Народне скупштине Ивица Дачић са делегацијом Гуверната и Привредне коморе Александрије

22. септембар 2021. Председник Народне скупштине Ивица Дачић са делегацијом Гуверната и Привредне коморе Александрије

Среда, 22. септембар 2021.

Састанак председника Народне скупштине Ивице Дачића са делегацијом Гуверната и Привредне коморе Александрије

Председник Народне скупштине Републике Србије Ивица Дачић примио је данас привредну делегацију из Египта, на челу са гувернером Александрије Мохамедом ел Шерифом и председником Привредне коморе Александрије Ахмедом Елвакилом.


На почетку састанка, председник Народне скупштине Ивица Дачић је пожелео добродошлицу привредној делегацији и рекао да народе Србије и Египта везује искрено вишедеценијско пријатељство и да треба да наставимо да га унапређујемо, пре свега јачањем сарадње у областима од заједничког интереса.

Председник Скупштине Дачић оценио је да су политички и парламентарни односи традиционално добри, пријатељски и партнерски, али да постоји пуно простора за јачање сарадње у другим областима, нарочито економске и привредне сарадње, с обзиром да је Египат афричка држава са можда највећим бројем потенцијала за повећање размене, услед степена развоја и близине.

Гувернер Александрије Мохамед ел Шериф изразио је захвалност на пријему, те саопштио да је ово прва посета привредне делегације из Александрије Србији. Истакао је велико задовољство што су током посете имали више него успешне састанке са представницима Министарства привреде, града Новог Сада и Покрајинске владе, Привредне коморе Новог Сада, као и да су потписали Споразум о сарадњи са градом Новим Садом.
 
Председник Привредне коморе Александрије Ахмед Елвакил изразио је наду да ће у скоријем периоду имати прилике да организују више састанака са привредницима, како би кроз директне контакте са њима разговарали о унапређењу привредне сарадње. Рекао је да у делегацији између осталог има и представника компанија које се баве увозом и извозом воћа и поврћа, који су посебно заинтересовани за производе из Србије.

На крају састанка, представници египатске делегације упутили су позив председнику Народне скупштине Дачићу да посети Александрију, истакавши да је то један од најстаријих и најлепших градова на Медитерану.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31