Уторак, 9. мај 2006.

Отворена конференција «Високи савет правосуђа – упоредна анализа модела у Европи и региону»

На позив председнице Врховног суда Србије Виде Петровић-Шкеро и Шефа Мисије ОЕБС-а у СЦГ Ханс Ола Урстада, председник Народне скупштине Републике Србије Предраг Марковић отворио је данас дводневну конференцију посвећену Високом савету правосуђа Републике Србије.На позив председнице Врховног суда Србије Виде Петровић-Шкеро и Шефа Мисије ОЕБС-а у СЦГ Ханс Ола Урстада, председник Народне скупштине Републике Србије Предраг Марковић отворио је данас дводневну конференцију посвећену Високом савету правосуђа Републике Србије.

У свом обраћању учесницима конференције председник Марковић је истакао као основни циљ конференције упознавање са добрим, али и лошим искуствима других земаља, која ће нас «научити» да је Високи савет правосуђа, колико год био значајно тело, уједно и део система. Само уколико знамо шта желимо, шта можемо и шта стварно хоћемо, бићемо у стању да у новом Уставу Србије дефинишемо категорију и улогу Високог савета правосуђа. Национална стратегија реформе правосуђа биће ојачана и усвојена у Народној скупштини, ако буде одговорне стабилности до краја маја, а реализована доношењем новог Устава, истакао је председник Марковић. Он је скупу поручио да дискусијом омогуће свима у Србији који хоће да уче из искустава да чују и добра, али и она лоша искуства, не из разлога да их Србија не би поновила, већ да се не уплаши свих отежавајућих околности. Додао је да правосуђе у Србији јесте приоритет, што показују и Влада и Народна скупштина Републике Србије. Председник Марковић је учесницима конференције послао «стару-нову» поруку да су приоритети Србије данас: стабилност, солидарност и стандарди и то баш овим редоследом, јер се само тако остварују и да је без неопходне стабилности и солидарности немогуће остварити стандарде којима Србија као друштво тежи.

Конференција «Високи савет правосуђа – упоредна анализа модела у Европи и региону» одржава се у организацији Високог савета правосуђа Републике Србије и Мисије ОЕБС-а у Србији и Црној Гори, 09. и 10. маја 2006. године у Сава Центру, у Београду.


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
недеља, 2. април
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја