29. јун 2015. Формиран Парламентарни форум за енергетску политику Србије

29. јун 2015. Формиран Парламентарни форум за енергетску политику Србије

Понедељак, 29. јун 2015.

Формиран Парламентарни форум за енергетску политику Србије

Парламентарни форум за енергетску политику Србије формиран је данас у Дому народне скупштине.


Циљ формирања Форума за енергетску политику је да окупи кључне актере у сектору енергетике како би се омогућила квалитетна комуникација и размена идеја и мишљења о свим актуелним темама из те области. Тиме ће народним посланицима бити омогућено да приликом доношења закона доносе одлуке засноване на квалитетним и потпуним информацијама, која одражавају бројна и различита гледишта.

„Желимо да отворимо врата за све међународне организације, стручна удружења, академску јавност, медије, надлежне институције и да на једном месту заједнички покренемо сарадњу са локалним самоуправама , али и размену искустава и знања са државама у региону, Европској унији и свету,из области енергетике. Србију чекају велике промене у енергетској политици, зато је било неопходно да се оформи једна оваква посланика група, где ће бити отворене све теме које се односе на енергетску политику Србије“, изјавила је председница Форума проф. др Александра Томић.

Оно што је заједничко члановима Форума, који долазе из готово свих парламентарних странака, је чињеница да су сви инжењери. Зато верују да ће лако и конструктивно проналазити решења и размењивати идеје. Чланови Парламентарног форума за енергетска питања Србије су: Зоран Бабић, Верољуб Арсић, Бранислав Блажић, Иван Бауер, Владимир Орлић, Марјан Ристичевић, Ивана Динић, Горан Ћирић, Верољуб Матић, Драган Јовановић, Нинослав Стојадиновић, проф. др Небојша Петровић, Иван Јовановић и Ђорђе Чабаркапа.

Снимак са конференције за новинаре на којој су поред председнице Форума говорили, државни секретар у Министарству рударства и енергетике Мирјана Филиповић, представник Секретаријата Енергетске заједнице Предраг Грујичић и декан Електротехничког факултета Универзитета у Београду проф. др Бранко Ковачевић, можете погледати овде.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
среда, 31. мај

Цео календар догађаја