15. јун 2020. Обраћање потпредседника Народне скупштине Верољуба Арсића на видео конференцији седнице Савета Парламентарне скупштине Организације договора о колективној безбедности (ОДКБ)

15. јун 2020. Обраћање потпредседника Народне скупштине Верољуба Арсића на видео конференцији седнице Савета Парламентарне скупштине Организације договора о колективној безбедности (ОДКБ)

Понедељак, 15. јун 2020.

Обраћање потпредседника Арсића на седници Савета Парламентарне скупштине Организације договора о колективној безбедности (ОДКБ)

Потпредседник Народне скупштине Верољуб Арсић обратио се данас на видео конференцији седнице Савета Парламентарне скупштине Организације договора о колективној безбедности (ОДКБ), истичући значај сарадње у оквиру ове парламентарне организације.


Арсић је указао да предстојеће учешће јединице Гарде Војске Србије на паради Победе, којом се обележава 75 година победе над фашизмом, симболички говори о значају те сарадње.

Потпредседник Арсић је навео да живимо у временима комплексних глобалних изазова и да нас охрабрује што је пандемија ковид вируса показала да поседујемо снажну свест о неопходности заједничког деловања, одлучности, организованости и хуманости у суочавању са изненадним и темељним изазовима, као што је био овај. Посебну захвалност је изразио лекарима и припадницима специјализоване службе АБХО руске армије на плану хуманитарне сарадње и заштите становништва.

Током свог обраћања, потпредседник Народне скупштине осврнуо се и на тему Косова и Метохија, која је приоритетна за Републику Србију, указујући да се континуирано залажемо за поштовање међународног права и проналажења компромисног решења путем дијалога, које ће бити у интересу свих страна. „Посебно високо ценимо сарадњу са државама које деле залагање за поштовање међународног права, односно принципа поштовања територијалног интегритета и суверенитета држава“, навео је Верољуб Арсић и изразио захвалност државама чланицама ОДКБ на принципијелној подршци у вези са непризнавањем једнострано проглашене независности КиМ.

Арсић је указао саговорницима и да се 21. јуна одржавају парламентарни и локални избори у Републици Србији, додавши да очекује подршку грађана актуелним циљевима развоја и сарадње које је трасирало државно руководство и нагласио своју увереност да ће Србија наставити и даље са својим активностима и сарадњом у оквиру ПС ОДКБ.

Седници Савета ПС ОДКБ председавао је председник ПС ОДКБ и председник Државне думе Федералне скупштине Руске Федерације Вјачеслав Володин, који је представио и приоритете Руске Федерације током председавања Организацији договора о колективној безбедности 2020. године.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2