Среда, 29. фебруар 2012.

Деведесет седма седница Одбора за финансије

Одбор за финансије је на седници одржаној 29. фебруара размотрио и прихватили у начелу Предлог закона о давању гаранције Републике Србије у корист Societe General banka Srbija a.d. Beograd, Erste GCIB Finance I.B.V. Amsterdam, UniCredit Bank Srbija a.d. Beograd и Аик банке а.д. Ниш по задужењу Галенике а.д. Београд, а затим је размотрио и амандмане поднете на овај Предлог закона.


Народни посланици поднели су девет амандмана, које Влада и Одбор нису прихватили.
На седници је размотрен и прихваћен у начелу и Предлог закона о давању гаранције Републике Србије у корист Комерцијалне банке а.д. Београд по задужењу Акционарског друштва за ваздушни саобраћај „ЈАТ Airways“, а.д. Београд. Чланови Одбора размотрили су и амандмане поднете на овај Предлог закона. Од десет амандмана које су поднели народни посланици, Влада и Одбор нису прихватили ниједан.
Одбор је на седници у начелу прихватио Предлог закона о давању гаранције Републике Србије у корист UniCredit Srbija a.d. Beograd за изградњу Анекса хангара 2, довођење у радну функцију одржавања и оправке за већ освојени тип авиона Boeing 737 NG и опремање у циљу освајања одржавања и оправке авиона типа Airbus 320 по задужењу „Jat-Tehnika“д.о.о. Београд, а затим је размотрио и поднете амандмане. Народни посланици поднели су 5 амандмана, а Влада и Одбор нису прихватили ниједан амадман.
Након што су прихватили у начелу Предлог закона о давању гаранције Републике Србије у корист Hypo Alpe-Adria bank a.d. Beograd и Societe Generale banka Srbija a.d. Beograd за измиривање обавеза Грађевинске дирекције Србије д.о.о. Београд, по основу Уговора о кредиту за изградњу стамбено-пословних објеката на локацији касарне "Степа Степановић“ у Београду, чланови Одбора размотрили су поднете амандмане на овај Предлог закона. Од двадесет поднетих амандмана народних посланика, Влада и Одбор нису прихватили ниједан. Одбор је поднео и један свој амандман, и то на члан 6. Предлога закона.
На седници је размотрен и прихваћен у начелу и Предлог закона о давању гаранције Републике Србије у корист Japan International Cooperation Agency по задужењу Јавног предузећа „Електропривреда Србије“, Београд, а потом су размотрени поднети амандмани. Влада и Одбор нису прихватили ниједан од шест поднетих амандмана народних посланика.
Одбор је у начелу прихватио и Предлог закона о потврђивању Уговора о гаранцији између Републике Србије и Европске инвестиционе банке „Град Београд мост на Сави/А, Град Београд мост на Сави/Б и прилазни путеви“. Размотрени су и поднети амадмани на овај Предлог закона. Од три поднета амандмана народних посланика, Влада и Одбор нису прихватили ниједан.
Чланови Одбора размотрили су и прихватили у начелу Предлог закона о потврђивању Уговора о гаранцији (ЕПС Пројекат за мале хидроелектране) између Републике Србије и Европске банке за обнову и развој, а затим и поднете амандмане. Народни посланици поднели су три амандмана, које ни Влада ни Одбор нису прихватили.
На седници је размотрен и прихваћен у начелу Предлог закона о потврђивању Споразума о зајму између Владе Републике Србије као зајмопримца и Владе Републике Азербејџан као зајмодавца за финансирање изградње деонице Љиг-Бољковци, Бољковци – Таково и Таково – Прељина аутопута Е – 763 у Републици Србији и затим и амандмани поднети на овај Предлог закона. Од три поднета амандмана народних посланика, Влада и Одбор нису прихватили ниједан.
Седници је председавао председник Одбора Зоран Красић.

Одбори везани за ову активностПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1