Петак, 14. октобар 2011.

Четрдесет седма седница Одбора за индустрију

Чланови Одбора за индустрију одржали су 14. октобра 2011. године Четрдесет седму седницу.


Седници је председавао председник Одбора Милорад Буха. Седници су присуствовали представници Министарства економије и регионалног развоја, Републичког фонда за развој, Покрајинског фонда за развој Аутономне покрајине Војводине, Уније послодаваца, Самосталног синдиката металаца Србије и земљорадничке задруге Сланкаменка.

Чланови Одбора су разматрали Информацију о финансирању пројеката из области индустрије у 2011.години.

Представници Министарства економије и регионалног развоја истакли су да Министарство има развијене програме подршке, као што су субвенције произвођачима трактора, шинских возила, аутобуса и камиона, а такође су нагласили да ће се за помоћ предузећима у реструктуирању ове године издвојити додатних 550 милиона динара.

Директорка Републичког фонда за развој Слађана Бацковић нагласила је да је Фонд кроз одобравање кредита по повољним условима омогућио подстицање производње, као и да су започели разговоре са привредницима из Пожаревца, Лесковца, Ниша, Јагодине и осталих градова у Србији о проблемима које имају у пословању. Предвиђена средства у Фонду за 2011. годину су око 21 милијарди динара, од чега су 12 милијарди динара средства за одобрене кредите, додала је директорка Фонда.

Снежана Репац, директорка Фонда за развој АП Војводине је истакла да је приоритет овог Фонда привредна делатност, јер 52 одсто грађана Војводине живи од пољопривреде. Такође је нагласила да Фонд пружа најповољније кредите за пољопривреду у земљи, да је максимални износ кредита по газдинству 10 милиона динара, чиме се помаже подстицање производње и привлачење страних инвеститора.

Председник Уније послодаваца Небојша Атанацковић је нагласио да је за ревитализацију привреде неопходно постојање Развојне банке, са чим су се сложили и представници синдиката и задуге.

У наставку седнице размењена су мишљења о потешкоћама са којима се суочавају предузећа у реструктуирању, као и индивидуални произвођачи.

Одбори везани за ову активностПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
субота, 2. децембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја