29. мај 2020. Полазници високих студија безбедности и одбране у посети Народној скупштини

29. мај 2020. Полазници високих студија безбедности и одбране у посети Народној скупштини

Петак, 29. мај 2020.

Полазници високих студија безбедности и одбране посетили Народну скупштину

Полазници високих студија безбедности и одбране посетили су данас Народну скупштину, и том приликом разговарали са потпредседником Народне скупштине Верољубом Арсићем, председницом Одбора за одбрану и унутрашње послове Маријом Обрадовић и председником Одбора за контролу служби безбедности мр Игором Бечићем о надлежностима и начину рада Народне скупштине и ових њених радних тела.


Потпредседник Арсић је, говорећи о надлежностима Народне скупштине, указао на законодавну и изборну, као и да је током последњих сазива уложен велики напор да се унапреди и контролна улога Народне скупштине, првенствено преко радних тела.

Марија Обрадовић је полазницима студија безбедности и одбране навела да Одбор за одбрану и унутрашње послове има значајну улогу у доношењу закона из тих области, али и у надзору над спровођењем донетих закона. Контрола рада војске и полиције обезбеђује се и разматрањем тромесечних извештаја о раду одговарајућих министарстава на седници Одбора, навела је Обрадовић и додала да је посебно важно што је током њеног председавања Одбором за одбрану и унутрашње послове постигнуто да лично министри пред члановима Одбора образлажу информацију о раду, након чега се води конструктивна расправа.

Председник Одбора за контролу служби безбедности мр Игор Бечић истакао је важност сектора безбедности за сваку државу појединачно, али и глобално и навео да је зато битно да се у тај сектор континуирано улаже како би се подизали технички и финансијски капацитети. Бечић је указао и на важност парламентарне дипломатије и учешћа делегација Народне скупштине у међународним парламентарним организацијама које се баве питањима безбедности, посебно нагласивши ПС НАТО и ПС ОДКБ.

Високе студије безбедности и одбране представљају организацијску целину у Школи националне одбране, чији су полазници високи функционери министарстава и агенција Владе Републике Србије, Народне скупштине и других држава из региона.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
четвртак, 30. март

Цео календар догађаја