Четвртак, 19. јул 2007.

ПОСЛАНИЦИ НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ И РУСКЕ ДУМЕ ОДМЕРИЛИ СНАГЕ НА МАРАКАНИ

Синоћ су у Београду, на стадиону ФК Црвена звезда, популарној Маракани, посланици Народне скупштине Републике Србије и Државне думе Руске федерације одиграли пријатељску фудбалску утакмицу.


Синоћ су у Београду, на стадиону ФК Црвена звезда, популарној Маракани, посланици Народне скупштине Републике Србије и Државне думе Руске федерације одиграли пријатељску фудбалску утакмицу. Након интонирања државних химни, пред окупљеним народним посланицима, представницима дипломатског кора и медија, тимови су одиграли два полувремена од по 30 минута.

Тим Народне скупштине предводили су капитен тима, потпредседник Народне скупштине Милољуб Албијанић и некадашњи тренер Црвене звезде Милорад Косановић, док су руски тим предводили председник Руске Думе Борис Гризлов и тренери Олег Жолобов и Сергеј Кирјаков.

Посланици Руске Думе играли су у белим дресовима, а српски посланици у дресу репрезентације Републике Србије. Меч су судили чланови Судијске организације Србије Дејан Делевић, главни судија и помоћне судије Зоран Шипчић и Мирослав Стојановић.

Руска Дума је славила на Маракани победу од 9:2 против домаћег тима, а голове за Парламент Русије постигли су Константин Јерјоменко у 4. и 13. минуту, Борис Гризлов у 6. минуту, Валериј Гладилин у 17. минуту, Дмитриј Аленичев у 30. минуту, Сергеј Шипкарјов у 33. минуту, Отари Аршба у 46. минуту и Магомед Магомедов у 53. и 54. минуту утакмице. За тим Народне скупштине голове су постигли народни посланик Дејан Мировић у 43. минуту и народни посланик Тамаш Тот у 58. минуту.

Након утакмице народни посланици су разменили дресове и истакавши да су дали све од себе, али да је резултат реалан и да говори о односу снага тимова Србије и Русије. Оцењено је да је најбитније да се и на овај начин развија сарадња српског и руског парламента.

Боје српког тима бранили су поред капитена и народни посланици: Тамаш Тот, Иван Јовановић, Милан Станимировић, Радивоје Милановић, Зоран Николић, Дејан Рајчић, Бранислав Недимовић, Славољуб Матић, Јован Палалић, Слободан Аџић, Мирослав Маркићевић, Милорад Белић, Жељко Ивањи, Бајрам Омерагић, Душан Бајатовић, Звонимир Стевић, Светлана Китић, Жељко Васиљевић, Нинослав Димитријевић, Александар Вучић, Момчило Дувњак, Драган Чолић, Ненад Константиновић, Дејан Мировић, Звонко Михајловић, Бранимир Ђокић и Влада Секулић (голман). Подршку скупштинском тиму су дали министар трговине и услуга Предраг Бубало и Шеф Економског тима за Косово и Метохију и југ Србије Ненад Поповић.

За тим Државне думе Руске федерације играли су поред капитена Бориса Гризлова и парламентарци Константин Јерјоменко, Валериј Гладилин, Дмитриј Аленичев, Отари Аршба, Андреј Воробјов, Игор Каменскиј, Александар Коган, Андреј Лавров, Магомед Магомедов, Олег Малишкин, Виктор Озеров, Александар Петров, Сергеј Прошин, Александар Скоробогатко, Сергеј Шишкарјов и Олег Жолобов.


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
уторак, 12. децембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја