Понедељак, 27. август 2007.

Разговори известиоца ЕП за Србију са председником посланичке групе ЛДП и представницима националних мањина у Народној скупштини

Председник посланичке групе Либерално–демократске партије у Народној скупштини Републике Србије Чедомир Јовановић и народни посланици, представници националних мањина у Народној скупштини Срђан Шајн, Риза Халими и Пастор Балинт имали су данас одвојене сусрете са известиоцем Европског парламента за Србију Јелком Кацином.Председник посланичке групе Либерално–демократске партије у Народној скупштини Републике Србије Чедомир Јовановић и народни посланици, представници националних мањина у Народној скупштини Срђан Шајн, Риза Халими и Пастор Балинт имали су данас одвојене сусрете са известиоцем Европског парламента за Србију Јелком Кацином.

Кацин је обавестио саговорнике о раду на припреми извештаја о оствареном напретку Србије у преговорима о Споразуму о стабилизацији и придруживању са Европском унијом. Извештај ће бити разматран на заседању Европског парламента у октобру, како би Србија, уколико се стекну услови, до краја године, могла да закључи овај споразум, рекао је Кацин.

Председник Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић указао је на значај наставка преговора са Европском унијом, уз оцену да процес решавања статуса Косова и Метохије и прикључење Европској унији треба да теку упоредо и приближно да се заврше у исто време. За ове процесе по мишљењу Јовановића, постоје демократски капацитети и снаге, а Посланичка група ЛДП-а у Народној скупштини ће се залагати за убрзано усвајање закона везаних за процес европских интеграција наше земље.

Народни посланици Срђан Шајн, Риза Халими и Пастор Балинт, представници странака мањина у Народној скупштини, разговарали су са Кацином о постигнутом напретку у остваривању права националних мањина у Србији и разменили мишљења о важности укључивања представника националних мањина у законодавни процес у Републици Србији.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5