7. јун 2017. Председник Одбора за европске интеграције у разговору са амбасадором СР Немачке у Републици Србији

7. јун 2017. Председник Одбора за европске интеграције у разговору са амбасадором СР Немачке у Републици Србији

Среда, 7. јун 2017.

Председник Одбора за европске интеграције разговарао са амбасадором СР Немачке у Републици Србији

Председник Одбора за европске интеграције Ненад Чанак разговарао је данас у Народној скупштини са амбасадором СР Немачке у Србији Акселом Дитманом, о европским интеграцијама Србије и улози Народне скупштине и Одбора за европске интеграције у том процесу.


Председник Одбора Ненад Чанак захвалио се амбасадору Дитману на подршци коју Немачка пружа Србији у процесу приступања Европској унији и нагласио добре односе Народне скупштине и Бундестага.

Говорећи о улози Народне скупштине у европским интеграцијама, Ненад Чанак је указао да је, и поред постојања интензивне комуникације са представницима Владе Републике Србије, и са цивилним друштвом организованим у Национални конвент о Европској унији, потребно да се додатно ојача позиција и улога Народне скупштине у том процесу. Интензивном парламентарном сарадњом, разменом мишљења и искустава са европским парламентарцима, може се ојачати улога парламента и одбора у креирању политике, нагласио је Чанак.

Амбасадор Немачке Аксел Дитман похвалио је остварени напредак Србије на европском путу и констатовао кључну улогу Народне скупштине у доношењу закона са европске агенде. Амбасадор Дитман интересовао се за конкретне надлежности Одбора за европске интеграције у поступку доношења закона са европске агенде.

Током састанка било је речи и о значају регионалне сарадње у процесу европских интеграција држава Западног Балкана, о могућим уставним променама, о доношењу закона о финансирању АП Војводине, као и о важности комуникације са грађанима о значају и бенефитима приступања Европској унији.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
среда, 6. јул
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја