Среда, 5. мај 2004. - Петак, 21. мај 2004.

Једанаеста седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2004. години

Председник Народне скупштине Републике Србије Предраг Марковић сазвао је Једанаесту седницу Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2004. години, за среду, 5. мај, са почетком у 10 часова.


Председник Народне скупштине Републике Србије Предраг Марковић сазвао је Једанаесту седницу Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2004. години, за среду, 5. мај, са почетком у 10 часова.

За ову седницу Народна скупштина је усвојила следећи дневни ред:

1. Предлог закона о Националној корпорацији за осигурање стамбених кредита, које је поднела Влада Републике Србије,
2. Предлог закона о осигурању, који је поднела Влада Републике Србије,
3. Предлог закона о допуни Закона о Народној банци Србије, који је поднела Влада Републике Србије,
4. Предлог закона о допуни Закона о тржишту хартија од вредности и других финансијских инструмената, који је поднела Влада Републике Србије,
5. Предлог закона о изменама и допунама Закона о јавним набавкама, који је поднела Влада Републике Србије,
6. Предлог закона о изменама и допунбама Закона о акцизама, који је поднела Влада Републике Србије,
7. Предлог закона о изменама и допунама Закона о пореском поступку и пореској администрацији, који је поднела Влада Републике Србије,
8. Предлог закона о регистрацији привредних субјеката, који је поднела Влада Републике Србије,
9. Предлог закона о Агенцији за привредне регистре, који је поднела Влада Републике Србије,
10. Предлог закона о изменама и допунама Закона о прекршајима, који је поднела Влада Републике Србије.

Пре отварања претреса, Народна скупштина је констатовала да је престао мандат пре истека времена на које је изабран, народном посланику Вуку Драшковићу, изабраном са Изборне листе Српски покрет обнове-Нова Србија-Вук Драшковић-Велимир Илић, даном подношења оставке.

Првог дана рада, Народна скупштина је водила заједнички начелни претрес о предлозима закона о Националној корпорацији за осигурање стамбених кредита и о осигурању, предлозома закона о допуни Закона о Народној банци Србије о Закона о тржишту хартија од вредности и других финансијских инструмената и о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о јавним набавкама.

Другог дана рада (7. мај) Народна скупштина је закључила заједнички начелни претрес о предлозима закона о Националној корпорацији за осигурање стамбених кредита и закона о осигурању, предлозима закона о допуни Закона о Народној банци Србије и Закона о тржишту хартија од вредности и других финансијских инструмената и о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о јавним набавкама.

Трећег дана рада (10. мај) Народна скупштина је обавила претрес у појединостима о Предлогу закона о Националној корпорацији за осигурање стамбених кредита и започела претрес у појединостима о Предлогу закона о осигурању.

Народна скупштина је констатовала да је Драган Маршићанин поднео оставку на функцију монистра привреде у Влади Републике Србије.

На почетку четвртог дана рада (11. мај) Народна скупштина је констатовала потврђивање мандата народном посланику Благици Костић, изабраној са Изборне листе Српки покрет обнове-Нова Србија-Вук Драшковић-Велимир Илић.

Народна скупштина је окончала претрес о амандманима поднетим на Предлог закона о осигурању и на Предлог закона о изменама и допунама Закона о јавним набавкама.

У наставку рада, Народна скупштина је започела заједнички начелни претрес о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о акцизама и Предлогу закона о изменама и допунама Закона о пореском поступку и пореској администрацији.

Петог дана рада (12. мај) Народна скупштина је закључила заједнички начелни претрес о предлозима закона о изменама и допунама Закона о акцизама и Закона о пореском поступку и пореској администрацији и започела претрес у појединостима о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о акцизама.

Шестог дана рада (13. мај) Народна скупштина је обавила претрес у појединостима о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о акцизама и Предлогу закона о изменама и допунама Закона о пореском поступку и пореској администрацији.

У поподневном делу рада, Народна скупштина је отворила заједнички начелни претрес о Предлогу закона о регистрацији привредних субјеката и Предлогу закона о Агенцији за привредне регистре.

Седмог дана рада (17. мај), Народна скупштина је закључила заједнички начелни претрес о предлозима закона о регистрацији привредних субјеката и о Агенцији за привредне регистре и отворила претрес у појединостима о Предлогу закона о регистрацији привредних субјеката.

Осмог дана рада (18. мај) Народна скупштина је обавила претрес у појединостима о Предлогу закона о регистрацији привредних субјеката и о Предлогу закона о агенцији за привредне преступе.

Народна скупштина је, у наставку рада, обавила претрес у начелу и у појединостима о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о прекршајима.

Пошто је завршена расправа о свим тачкама дневног реда Једанаесте седнице, председник Народне скупштине Предраг Марковић је одредио Дан за гласање у петак, 21. мај 2004. године, у 10 часова.

У Дану за гласање (21. мај) Народна скупштина је усвојила у целини Предлог закона о Националној корпорацији за осигурање стамбених кредита, Предлог закона о осигурању, Предлог закона о допуни Закона о Народној банци Србије и Предлог закона о допуни Закона о тржишту хартија од вредности и других финансијских инструмената.

Народна скупштина је, такође, усвојила у целини Предлог закона о изменама и допунама Закона о јавним набавкама, Предлог закона о изменама и допунама Закона о акцизама, Предлог закона о изменама и допунама Закона о пореском поступку и пореској администрацији, Предлог закона о регистрацији привредних субјеката, Предлог закона о Агенцији за привредне регистре и Предлог закона о изменама и допунама Закона о прекршајима.

Пошто је Народна скупштина обавила гласање о свим законским предлозима из дневног реда седнице, председник Предраг Марковић је закључио Једанаесту седницу Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2004. години.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
четвртак, 11. август
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја