Субота, 29. децембар 2007.

Председник Народне скупштине Републике Србије др Оливер Дулић расписао покрајинске и локалне изборе за 11. мај 2008.године

Председник Народне скупштине др Оливер Дулић расписао је данас у Дому Народне скупштине покрајинске и локалне изборе за 11. мај 2008. године.Председник Народне скупштине др Оливер Дулић расписао је данас у Дому Народне скупштине покрајинске и локалне изборе за 11. мај 2008. године.

У изјави за јавност, председник Дулић је рекао:

“Поштовани грађани,

Имам велико задовољство да вам саопштим да сам данас расписао покрајинске и локалне изборе на територији Републике Србије за 11. мај 2008. године.

Овај чин је двоструко важан за нашу земљу. Народна скупштина је доношењем пакета закона који уређују локалну самоуправу успела да испуни све обавезе које смо имали у складу са Уставним законом.

Поред тога, спровођењем избора за посланике територијалне аутономије и одборнике у скупштинама градова и општина, завршиће се процес конституисања државних органа у складу са новим Уставом Републике Србије. Подсетићу вас да је тај процес започео избором народних посланика, а настављен је избором Владе и судија Уставног суда.

Користим ову прилику да се захвалим народним посланицима на спремности да, када је то потребно и даноноћним радом, донесу све законе потребне за функционисање државних органа. Захваљујем и скупштинској служби и новинарима на спремности да испрате тако живу законодавну активност нашег парламента.

Посебно желим да истакнем атмосферу договарања и компромиса, не само унутар странака владајуће коалиције, већ и у односима између владајућих и опозиционих странака.

Управо захваљујући том духу толеранције и посебном ангажовању народних посланика било је могуће да у протеклих седам месеци донесемо 71 закон, међу којима су и два закона о буџету који су посебан испит за сваку власт, а обављен је и велики број именовања у најважнијим државним институцијама. У изузетно сложеним околностима, овај сазив Народне скупштине се показао као најефикаснији од увођења вишестраначја.

Надам се да ће дух који влада у овом сазиву Народне скупштине постати уобичајен у нашем парламентарном и политичком животу. За нашу земљу је од изузетног значаја да Народна скупштина и у наредном периоду задржи овај ниво ефикасности да бисмо законима које будемо доносили дали највећи допринос јачању демократских институција, побољшању стандарда грађана и европским интеграцијама.”Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2