Среда, 18. јул 2007.

Председник Народне скупштине разговарао са аустријским министром одбране

Председник Народне скупштине Републике Србије др Оливер Дулић састао се данас у Дому Народне скупштине са аустријским министром одбране Норбертом Дарабошом, који се налази у посети Београду.Председник Народне скупштине Републике Србије др Оливер Дулић састао се данас у Дому Народне скупштине са аустријским министром одбране Норбертом Дарабошом, који се налази у посети Београду.

У разговару о актуелној ситуацији у Србији министар Дарабош је рекао да Аустрија подржава настојања Србије да се прикључи Европској унији и оценио да је приближавање и осталих земаља у региону ЕУ најбоља гаранција за европску безбедност и мир.

Председник Дулић је нагласио да је Србија, као највећа земља, посебно одговорна за стабилност и мир у целом региону. Захваљујући на подршци коју Аустрија пружа нашим напорима на путу европских интеграција, оценио је да је кључно питање за стабилност региона решавање статуса Косова и поручио да ће Србија учинити све да не буде извор криза, него идеја и напретка и да ће настојати да постане водећа држава региона.

Говорећи о предстојећим активностима Народне скупштине, Дулић је рекао да Парламент очекује интензиван рад на заокруживању уставно-правног поретка у Србији и усклађивању домаћег законодавства са европским. Реформе у Србији су у пуном јеку, рекао је председник Народне скупштине и изнео уверење да ће Аустрија, као велики инвеститор на Балкану, имати интерес да у наредном периоду повећа своје инвестиције у Србији.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5