Понедељак, 9. октобар 2006.

Председник Народне скупштине на годишњем саветовању судија Србије у Врњачкој Бањи

На позив председнице Врховног суда Србије Виде Петровић-Шкеро, председник Народне скупштине Републике Србије Предраг Марковић отворио је данас у Врњачкој Бањи годишње саветовање судија Србије «Судијски дани 2006».На позив председнице Врховног суда Србије Виде Петровић-Шкеро, председник Народне скупштине Републике Србије Предраг Марковић отворио је данас у Врњачкој Бањи годишње саветовање судија Србије «Судијски дани 2006».

У обраћању судијама из целе Србије председник Марковић је подсетио да је све што је обећао, како прошле године на саветовању, тако и ове године на прослави 160 година од оснивања Врховног суда Србије, и испунио. Судије треба да суде по праву и закону, а не по наводима дневне штампе. «Као председник Народне скупштине и као грађанин залажем се за принцип да ако Вас суд позове увек морате да се одазовете, па макар то била прослава или саветовање», поручио је председник Марковић. Он је подсетио судије да је на седници Одбора за уставна питања, одржаној 30. септембра 2006. године, пре почетка седнице Народне скупштине на којој је предлог новог Устава Србије једногласно усвојен, презентовао јавно сва документа која су подношена у процесу израде текста Устава, као и да су сва разматрана, али нажалост нису сва могла бити и прихваћена. Политичке странке су поступиле мудро, и вођене интересом државе поступиле су као и судије, одустајући од максималистичких захтева својих странака пажљиво су слушале аргументе друге стране. После три одлуке Народне скупштине у два њена сазива, Народна скупштина је једногласно усвојила нови Устав Републике Србије који чека своју потврду на референдуму. «У Србији су многи профитирали од тога што немамо уређену државу. Референдумско питање је јасно и на њега се одговара са да или не, као и код матичара. Формално законско уређење државе се потврђује као и законско оснивање породице».

Овогодишње саветовање судија «Судијски дани 2006» одржава се у Врњачкој Бањи од 09. до 12. октобра у организацији Врховног суда Србије и окупља преко 1000 судија из свих крајева Србије.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
недеља, 28. новембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја