7. децембар 2022. Председник Народне скупштине отворио 60. пленарно заседање Генералне скупштине ПС ЦЕС

7. децембар 2022. Председник Народне скупштине отворио 60. пленарно заседање Генералне скупштине ПС ЦЕС

Среда, 7. децембар 2022.

Председник Народне скупштине Републике Србије отворио 60. пленарно заседање Генералне скупштине ПС ЦЕС у Београду

У Београду је данас отворено 60. пленарно заседање Генералне скупштине Парламентарне скупштине Црноморске економске сарадње (ПС ЦЕС), које је окупило представнике парламената свих 13 држава чланица ПС ЦЕС, а чији је домаћин по трећи пут Народна скупштина Републике Србије.


„Ово заседање је драгоцена прилика за отворен и конструктиван дијалог, размену мишљења и идеја, на корист свих наших држава и грађана“, поручио је председник Народне скупштине Републике Србије и председник ПС ЦЕС др Владимир Орлић обраћајући се на церемонији отварања. „Посвећеност миру, стабилности и дијалогу основни су постулати од којих Република Србија, на челу са председником Александром Вучићем, не одступа, што је препознато и признато у свету, али и оличено у конкретним бенефитима за нашу земљу и наш народ – у економском расту и развоју, смањеној стопи незапослености, већем приливу страних директних инвестиција. Ове и овакве резултате желимо и свима другима“, рекао је др Орлић.

Истакао је да је главна тема Генералне дебате, која се односи на улогу парламената у стимулисању економског раста, од значаја не само за Црноморски регион, већ и шире. Изразио је уверење да ће рад 60. Генералне скупштине резултирати конкретним доприносима по свим питањима која се у оквиру исте разматрају, и потврдио спремност сталне делегације НС РС за наставак редовног учешћа на састанцима комитета и пленарним заседањима. „Са наше стране ћете увек наићи на истинску отвореност за јачање пријатељских односа и спремност за додатно унапређење сарадње са свим државама чланицама ПС ЦЕС“, закључио је председник НС РС.

Потпредседник ПС ЦЕС и шеф сталне делегације НС РС мр Игор Бечић учесницима скупа прочитао је поздравну поруку председника Републике Србије Александра Вучића, а на скупу су се обратили и први потпредседник Владе за спољну политику и безбедност и министар спољних послова Ивица Дачић, као и Асаф Хаџијев, генерални секретар ПС ЦЕС.

Церемонија затварања 60. Генералне скупштине Парламентарне скупштине ЦЕС биће уприличена у четвртак, 8. децембра, када ће председавање бити предато Великој народној скупштини Републике Турске.


Фото галеријаПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
четвртак, 26. јануар

Цео календар догађаја