20. мај 2022. Председник Народне скупштине Републике Србије састао се данас са министром туризма Грчке

20. мај 2022. Председник Народне скупштине Републике Србије састао се данас са министром туризма Грчке

Петак, 20. мај 2022.

Председник Народне скупштине разговарао са министром туризма Грчке

Председник Народне скупштине Републике Србије Ивица Дачић састао се данас са министром туризма Грчке Василисом Кикилијасом, који борави у званичној посети Београду.


Председник Народне скупштине изразио је задовољство сталним напретком политичког дијалога и свеукупне сарадње Србије и Грчке. Председник Скупштине Дачић изразио спремност да допринесе даљем унапређењу билатералних односа и истакао да је Србија заинтересована за проширење и продубљивање економско-трговинске сарадње са Грчком. Као области где постоји значајан неискоришћен потенцијал, подвукао је производњу хране, заједничке пројекте у области саобраћајне и енергетске инфраструктуре, развој малих и средњих предузећа, а нарочито сарадњу у области туризма која има посебан значај, имајући у виду да преко 50 % туриста из Србије свој летњи одмор проводи у Грчкој.

Министар туризма Грчке Василис Кикилијас изразио је захвалност на гостопримству и задовољство што има прилику да посети Србију. Нагласио је да народ и влада Грчке остају посвећени очувању и јачању традиционалног пријатељства са Србијом. Истакао је да је Грчка заинтересована да унапреди сарадњу у области туризма, нарочито у предстојећој туристичкој сезони, с обзиром да су резултати туристичког промета претходних сезона били мањег обима због пандемије. Напоменуо је да грађанима Републике Србије за улазак у Грчку више нису потребни сертификати о вакцинацији, PCR тестови и PLF обрасци, те да грчка летовалишта очекују око 900.000 српских туриста ове сезоне. Кикилијас је такође рекао да се тренутно разговара са приватним мобилним оператерима о укидању или смањењу тарифа роминга за српске туристе, као и да се воде преговори са националним авио компанијама обе земље како би се увео већи број регуларних и чартер летова.


Фото галеријаПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
недеља, 3. јул
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја