6. септембар 2021. Председник Народне скупштине и амбасадор  Краљевине Саудијске Арабије на нерезиденцијалној основи

6. септембар 2021. Председник Народне скупштине и амбасадор Краљевине Саудијске Арабије на нерезиденцијалној основи

Понедељак, 6. септембар 2021.

Председник Народне скупштине Ивица Дачић примио амбасадора Краљевине Саудијске Арабије на нерезиденцијалној основи

Председник Народне скупштине Републике Србије Ивица Дачић примио је данас у куртоазну посету амбасадора Краљевине Саудијске Арабије на нерезиденцијалној основи Усаму Дахила Ал-Ахмадија.


Председник Народне скупштине Ивица Дачић пожелео је амбасадору Краљевине Саудијске Арабије добродошлицу и успешан мандат, те истакао да су билатерални односи Србије и Саудијске Арабије добри, али да постоји пуно простора за њихов развој. Председник Скупштине је рекао да унапређењу односа свакако могу допринети чешћи контакти између наших званичника и парламентараца, али и отварање Амбасаде Краљевине Саудијске Арабије у Београду.
Амбасадор Саудијске Арабије Усама Дахил Ал-Ахмади захвалио се на добродошлици. Сложио се да постоји пуно простора за унапређење сарадње и да ће се током свог мандата трудити да допринесе јачању односа. Рекао је да у Саудијској Арабији постоји велики интерес за Србију, као и за упознавање са условима за могуће инвестиције. Амбасадор се сложио да билатералне посете званичника свакако играју кључну улогу у успостављању контаката, те поменуо да већ током септембра очекује долазак делегација из Саудијске Арабије на различитим нивоима.

На крају разговора, председник Народне скупштине Ивица Дачић рекао је да ће радо бити домаћин свом колеги из Саудијске Арабије у блиској будућности, као и да се нада посети Саудијској Арабији када епидемиолошки услови дозволе реализацију посете.


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31