19. фебруар 2019. Делегација Народне скупштине на  Европској парламентарној недељи у Бриселу

19. фебруар 2019. Делегација Народне скупштине на Европској парламентарној недељи у Бриселу

Уторак, 19. фебруар 2019.

Делегација Народне скупштине на Европској парламентарној недељи у Бриселу

Делегација Народне скупштине, у саставу Елвира Ковач, заменица председника Одбора за европске интеграције и Жарко Мићин, члан Одбора за европске интеграције, учествује на Европској парламентарној недељи 2019. године, у оквиру које се одржава Конференција Европски семестар и Интерпарламентарна конференција о стабилности, економској координацији и управљању у Европској унији, коју организују Европски парламент и Парламент Републике Румуније, у Бриселу, 18. и 19. фебруара 2019. године.


Европска недеља парламентаризма окупља парламентарце из читаве Европске уније како би расправљали о економским, буџетским и социјалним питањима. Њу чине Конференција Европски семестар и Интерпарламентарна конференција о стабилности, економској сарадњи и управљању у ЕУ.

Конференција Европског семестра пружа прилику да се размене информације о најбољим праксама у спровођењу семестралних циклуса, као и да се ојача сарадња како би се детаљно контролисале активности извршне власти на националном и европском нивоу у оквиру Европског семестра.

Интерпарламентарна конференција о стабилности, економској координацији и управљању у Европској унији пружа оквир за дебату и размену информација и најбољих пракси у спровођењу одредаба Уговора о стабилности, координацији и управљању у економској и монетарној унији и има за циљ јачање сарадње између националних парламената и Европског парламента. Конференција такође доприноси обезбеђивању демократске одговорности у области економског управљања и буџетске политике у ЕУ, посебно у Европској монетарној унији, узимајући у обзир социјалну димензију и не доводећи у питање надлежности националних парламената и Европског парламента.

У складу са Пословником Интерпарламентарне конференције о стабилности, економској координацији и управљању у Европској унији, делегација Народне скупштине учествују на конференцији у статусу посматрача.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5