Уторак, 14. фебруар 2006.

Председник Народне скупштине уручио дипломе полазницима Програма стажирања

Уочи Дана државности Републике Србије, председник Народне скупштине Предраг Марковић уручио је данас дипломе првој групи полазника Програма стажирања у 2006. години.


Уочи Дана државности Републике Србије, председник Народне скупштине Предраг Марковић уручио је данас дипломе првој групи полазника Програма стажирања у 2006. години.

У присуству Секретара, стручних служби НСРС и представника медија, председник је у свом обраћању студентима рекао: «Када сте улазили у овај највиши дом, могли сте да видите једну таблу на улазу – на њој се налази грб Србије и натпис Народна скупштина. Где год видите тај грб, читајте: Овде станује држава Србија». Председник Марковић је нагласио да нас све заједно у наредном периоду очекује праћење примене многих закона које је ова Скупштина усвојила. «Сви сте ви чули да је овај сазив, у коме ниједна странка или коалиција нема гарантовану већину, донео највише закона у историји српског парламентаризма. Укратко, да су политички представници грађана Србије успели да се поред свих разлика договоре о много важних заједничких ствари. А истовремено сте гледали свађе, оптужбе, прозивке. Како је то могуће? Наравно кроз компликовану процедуру и стрпљив рад свих оних који се не виде у ТВ преносу. Ви ћете се у оквиру стажирања у Народној скупштини упознати са тим радом и том процедуром и уверени смо да је то упознавање обострано корисно. Јер само заједно можемо да разумемо, очувамо и унапредимо крхку традицију парламентаризма у Србији», закључио је председник Марковић.

Уз дипломе, првих 10 стажиста је на поклон добило књигу «Парламентарно процесно право», а два најбоља полазника Невена Чеклић и Александар Марковић, и малу колајну Народне скупштине Републике Србије.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
субота, 3. јун
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја