Понедељак, 4. децембар 2006.

Председник Марковић поднео завршни извештај о раду Народне скупштине

Председник Народне скупштине Предраг Марковић представио је данас јавности редовни Извештај о раду Народне скупштине, који је уједно и завршни извештај о раду овог сазива парламента.


Председник Народне скупштине Предраг Марковић представио је данас јавности редовни Извештај о раду Народне скупштине, који је уједно и завршни извештај о раду овог сазива парламента.

Говорећи о резултатима постигнутим у периоду од 1000 дана рада, председник Марковић је истакао да је овај сазив Народне скупштине усвојио највише закона у историји српског парламентаризма за шта је добио позитивне оцене у годишњим извештајима Европске комисије о напретку Србије у процесу придруживања Европској унији. Он се захвалио свим одговорним народним посланицима и стручној служби на раду у процесу припреме, разматрања, расправе и усвајања 260 закона, као и представницима медија који су омогућили да јавност добија тачне податке о раду Народне скупштине. Председник Марковић се посебно захвалио свим грађанима који су у оквиру програма «Отворена врата» посетили Народну скупштину, а којих је у периоду од 2004. године до данас било преко 10.000, уз шаљиву напомену да је за разлику од претходног периода више било оних грађана који су посетили Народну скупштину или испред ње поздрављали важне државне промене, него оних који су испред ње протествовали.

Председник Марковић је истакао да нови сазив Народне скупштине чека низ незавршених послова, које је након избора неопходно завршити, и низ системских закона које треба припремити и усвојити, уз напомену да Предлог закона о одликовањима, који се налази у скупштинској процедури и Предлоге закона о грбу, застави и химни и закона о Народној скупштини такође треба усвојити, јер су то сада и уставне категорије.

Председник Марковић је још једном поновио да се неће кандидовати ни на једној изборној листи за предстојеће парламентарне изборе и пожелео много среће учесницима у изборном процесу и новом сазиву Народне скупштине.

О резултатима рада Народне скупштине више можете прочитати овде.....Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5