Уторак, 30. август 2005.

Једанаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2005. години

Једанаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије, које је председник Предраг Марковић сазвао за 29. август, почело је 30. августа, по закључењу седнице Десетог ванредног заседања.


Једанаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије, које је председник Предраг Марковић сазвао за 29. август, почело је 30. августа, по закључењу седнице Десетог ванредног заседања.

У захтеву за одржавање седнице, Влада Републике Србије је утврдила следећи дневни ред Једанаестог ванредног заседања:

1.Предлог закона о државној управи, који је поднела Влада Републике Србије,

2. Предлог закона о државним службеницима, који је поднела Влада Републике Србије,

3.Предлог закона о заштити кункуренције, који је поднела Влада Републике Србије,

4. Предлог закона о оглашавању, који је поднела Влада Републике Србије,

5. Предлог закона о заштити потрошача, који је поднела Влада Републике Србије,

6. Предлог закона о ценама, који је поднела Влада Републике Србије,

7. Предлог закона о Заштитнику грађана, који је поднела Влада Републике Србије.

Председник Марковић је, пре почетка расправе, обавестио народне посланике о одлуци народних посланика Бајрама Омерагића и Есада Џуџевића да убудуће наступају као самостални посланици, који не припадају ниједној посланичкој групи.

На почетку заједничкој начелног претреса о предлозима закона о државној управи и о државним службеницима секретар Републичког секретаријата за законодавство Зоран Балиновац је, у својству представника предлагача, представио народним посланицима ова два законска предлога.

До краја радног дана народни посланици су водили начелни претрес о овим предлозима.

Другог дана рада (31. август) Народна скупштина је закључила заједнички начелни претрес о предлозима закона о државној управи и о државним службеницима.

У поподневном делу рада Народна скупштина је отворила заједнички начелни претрес о предлозима закона о заштити конкуренције, о оглашавању, о заштити потрошача и о ценама.

На почетку расправе народним посланицима се, у својству представника предлагача, обратио министар трговине и туризма др Бојан Димитријевић, образложивши најзначајније институте у предложеним законским предлозима.

Народна скупштина је трећег дана рада (1. септембар) обавила заједнички начелни претрес о предлозима закона о заштити конкуренције, о оглашавању, о заштити потрошача и о ценама.

Четвртог дана рада (5. септембар) на почетку начелног претреса о Предлогу закона о Заштитнику грађана, народним посланицима се, као представник предлагача, обратио министар за државну управу и локалну самоуправу у Влади Републике Србије др Зоран Лончар.

Народна скупштина је обавила начелни претрес о Предлогу овог закона

Петог дана рада (6. септембар) Народна скупштина је обавила претрес у појединостима о Предлогу закона о државној управи и о Предлогу закона о државним службеницима.

У наставку рада, шестог дана рада (7. септембар) Народна скупштина је обавила претрес у појединостима о Предлогу закона о заштити конкеренције и започела претрес у појединостима о Предлогу закона о оглашавању.

Седмог дана рада (8. септембар) Народна скупштина је закључила претрес у појединостима о Предлогу закона о оглашавању, Предлогу закона о заштити потрошача и Предлогу закона о ценама.

Скупштина наставља рад у уторак, 13. септембра у 10 часова претресом у појединостима о Предлогу закона о заштитнику грађана.

Осмог дана рада (13. септембар) Народна скупштина је закључила претрес у појединостима о Предлогу закона о заштитнику грађана.

Пошто је обављена расправа о свим тачкама дневног реда ове седнице, председник Предраг Марковић је одредио среду, 14. септембар у 10 часова као Дан за гласање.

У Дану за гласање (14. септембар) Народна скупштина је усвојила у целини предлоге закона о државној управи и о државним службеницим, а у наставку рада предлоге закона о заштити конкуренцијје, о оглашавању, о заштити потрошача и о ценама и на крају Предлог закона о заштитнику грађана.

По завршетку гласања о свим тачкама дневног реда председник Марковић је закључио Једанаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2005. годиниПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5