Понедељак, 18. децембар 2006.

Председник Марковић разговарао са министром иностраних послова Македоније

Председник Народне скупштине Републике Србије Предраг Марковић примио је данас министра иностраних послова Републике Македоније Антониа Милошоског.Председник Народне скупштине Републике Србије Предраг Марковић примио је данас министра иностраних послова Републике Македоније Антониа Милошоског.

Председник Марковић и министар Милошоски су констатовали да између Србије и Македоније не постоје проблеми већ само отворена питања, али и јасна спремност двеју земаља да конструктивно развијају досадашњу сарадњу. Званичници су се сложили да је питање будућег статуса Косова и Метохије од велике важности за читав регион и заложили се за постизање компромисног решења које ће допринети демократизацији, испуњавању стандарда и заштити људских права. Председник Марковић је изразио очекивање да ће Македонија подржати оно решење за Косово и Метохију које ће прихватити обе стране у преговорима и које ће на дужи рок обезбедити стабилност у региону кроз гаранције међународне заједнице.

Председник Марковић и министар Милошоски су посебно нагласили да је обавеза државних органа на свим нивоима подстицање и охрабривање цркава у решавању проблема, интензивније сарадње парламентарних група пријатељстава и формалних и неформалних иницијатива које ће ојачати партнерство у привреди, инфраструктурним и безбедносним пројектима.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5