Уторак, 11. септембар 2007.

Председник скупштине Оливер Дулић разговарао са представницима Венецијанске комисије

Председник Народне скупштине Републике Србије др Оливер Дулић разговарао је данас у Дому Народне скупштине са представницима Венецијанске комисије (Европске комисије за демократију путем права) Савета Европе, које је предводио заменик секретара Комисије Томас Маркерт.Председник Народне скупштине Републике Србије др Оливер Дулић разговарао је данас у Дому Народне скупштине са представницима Венецијанске комисије (Европске комисије за демократију путем права) Савета Европе, које је предводио заменик секретара Комисије Томас Маркерт. Они бораве у Београду поводом предстојеће јавне расправе о Нацрту закона о Уставном суду Републике Србије.

Председник Дулић упознао је госте са активностима Народне скупштине и као приоритете у њеном раду истакао усвајање закона о Уставном суду и других закона који представљају обавезу из Уставног закона. Он је рекао да Парламент мора да има кључну улогу у процесу избора судија Уставног суда и у реформи правног система у целини и нагласио да би избор судија тог суда могао да се нађе на дневном реду седнице чим у процедуру буде упућен закон који дефинише рад Уставног суда.

Представници Венецијанске комисије су се посебно интересовали за процедуру избора судија Уставног суда и тражили појашњења неких питања везаних за ту процедуру. Такође су изнели став да је формирање Високог савета правосуђа од великог значаја, посебно за земље у транзицији и изразили спремност да и даље пружају помоћ, како би реформа судског система у Србији била у складу са европским стандардима.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
субота, 20. август
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја