Петак, 10. март 2006.

Донаторска конференција за подстицање развоја поплављених подручја

Одбор за смањење сиромаштва Народне скупштине Републике Србије организује Донаторску конференцију поводом представљања 17 предлога пројеката намењених подстицању економског развоја у девет поплављених општина Баната и јужне Србије.


Одбор за смањење сиромаштва Народне скупштине Републике Србије организује Донаторску конференцију поводом представљања 17 предлога пројеката намењених подстицању економског развоја у девет поплављених општина Баната и јужне Србије.

Донаторска конференција представља реализацију четврте и завршне фазе Пројекта помоћи поплављеним општинама у Републици Србији. Током 2005. године девет поплављених општина добило је подршку, како би припремили квалитетне предлоге пројеката, а на основу потреба које су идентификовале саме општине и представници пословног и невладиног сектора. Припремљени предлози пројеката биће поднети на финансирање међународним донаторима.

Иницијативу за подстицај економског развоја у поплављеним општинама покренули су Одбор за смањење сиромаштва Скупштине Србије, Тим потпредседника Владе за имплементацију Стратегије за смањење сиромаштва (ССС) и Министарство за економске односе са иностранством уз подршку Европске агенције за реконструкцију и УНДП-а (Програма за развој Уједињених нација).

Пројекти су припремљени у следећим општинама: Сечањ, Лесковац, Крушевац, Пландиште, Прокупље, Житорађа, Блаце, Житиште и Бела Црква .

Учесницима Конференције ће се на почетку рада обратити председник Народне скупштине Републике Србије Предраг Марковић.

Конференцији ће присуствовати Мирољуб Лабус, потпредседник Владе Србије, Милан Париводић, министар за економске односе са иностранством, као и бројни представници амбасада и међународних организација.

Поред Одбора за смањење сиромаштва Скупштине Србије, у организацији Конференције учествују Тим потпредседника Владе за имплементацију Стратегије за смањење сиромаштва (ССС) и Министарство за економске односе са иностранством.

Конференција ће се одржати у понедељак, 13. марта 2006. године, Малој сали Народне скупштине Републике Србије, са почетком у 12 часова.


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
субота, 30. септембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја