21. мај 2021. Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону  Милимир Вујадиновић на Конференцији о заштити имовинских права Срба у Федерацији БиХ

21. мај 2021. Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Милимир Вујадиновић на Конференцији о заштити имовинских права Срба у Федерацији БиХ

Петак, 21. мај 2021.

Вујадиновић на Конференцији о заштити имовинских права Срба у Федерацији БиХ: Србија ће помоћи у заштити имовине Срба у Федерацији

Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Народне скупштине Републике Србије Милимир Вујадиновић изјавио је данас да ће Република Србија помоћи српском народу у Федерацији БиХ да се заштити њихова имовина која је угрожена.


Милимир Вујадиновић, председник Одбора учествује на дводневној Конференцији о заштити имовинских права Срба у Федерацији БиХ која се одржава у Требињу у организацији Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске.

Вујадиновић је изјавио да се Срби свуда у региону где немају своје политичке институције суочавају са сличним проблемима. „Једино тамо где Срби имају јасно организовану државну и ентитетску власт немају проблеме. Тамо где Срби немају своје институције суочавају се са бројним проблемима и Срби и Српска православна црква“, казао је Вујадиновић.

Он је честитао институцијама Републике Српске што су се ухватили у коштац са проблемом имовине Срба у Федерацији, јер се ради о имовини око 500.000 људи.

„Што се тиче Републике Србије и њених институција ми ћемо стајати на располагању. Највећи број миграција из Федерације БиХ је ишао ка Републици Србији. Што се тиче Републике Србије и њених институција, законодавне и извршне власти, пратећи политику Александра Вучића и Владе Републике Србије, даћемо сваки могући допринос, наравно поштујући уставе и законе земаља у којима српски народ живи“, навео је Вујадиновић.

Вујадиновић је истакао важност Српске православне цркве у заштити имовине Срба наводећи да је Црква најважнија институција и стуб очувања имовине и идентитета тамо где Срби немају своје институције.

На Конференцији су учествовали и Радослав Вујовић, помоћник генералног секретара Народне скупштине Републике Србије, руководилац Сектора за законодавство, Душко Ћутило, директор Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону АП Војводина, Николина Милатовић Поповић, помоћник директора Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону и Владимир Цуцић, комесар Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
субота, 3. јун
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја