26. септембар 2016. Председница Одбора за европске интеграције у разговору са амбасадором Украјине у Републици Србији

26. септембар 2016. Председница Одбора за европске интеграције у разговору са амбасадором Украјине у Републици Србији

Понедељак, 26. септембар 2016.

Председница Одбора за европске интеграције састала се са амбасадором Украјине у Републици Србији

Мариника Тепић, председница Одбора за европске интеграције разговарала је са Њ.Е. Олександром Александровичем, амбасадором Украјине у Републици Србији, о посети чланова Одбора украјинском парламенту.


Олександар Александрович предложио је председници Одбора да делегација одржи састанке са високим званичницима Украјине, између осталог, председницом Парламента Украјине, замеником председника Владе Украјине, Шефом канцеларије за европске послове, ресорним министрима и невладиним организацијама. У току разговора амбасадор Украјине, упознао је председницу Одбора са ставом Украјине према европским интеграцијама и са растом броја присталица приступању Украјине Европској унији и уласка у НАТО.

Мариника Тепић, изразила је жељу и да се посебно састане са парламентаркама Народне скупштине Украјине и задовољство што ће посета чланова Одбора Украјини бити реализована већ у новембру текуће године.

Тепић је објаснила да просечан грађанин не зна много о помоћи коју је Европска унија пружила Републици Србији, као и да није реткост да политичари присвајају заслуге Европске уније као личне, и да из тог разлога проистиче погрешна перцепција грађана када су у питању европске интеграције и корист коју би Република Србија могла да има као њена чланица. Она је оценила и да је позитивна чињеница што се у XI сазиву Народне скупштине, налазе посланичке групе које не подржавају процес приступања Републике Србије Европској унији и да у томе види прилику, да се грађанима приближи рад европске заједнице.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
среда, 6. јул
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја