30. јануар 2012. Председница Народне скупштине проф. др Славица Ђукић Дејановић отворила јавно слушање ”Народна скупштина на путу европских интеграција”

30. јануар 2012. Председница Народне скупштине проф. др Славица Ђукић Дејановић отворила јавно слушање ”Народна скупштина на путу европских интеграција”

Понедељак, 30. јануар 2012.

Председница Народне скупштине отворила јавно слушање ”Народна скупштина на путу европских интеграција”

«Већина активности Народне скупштине последњих година имала је за своју сврху тежњу да законодавно-правни систем Србије прилагодимо правном систему заједнице коју видимо као нашу породицу и да, последично, нашим грађанима омогућимо живот који се у тој породици подразумева“, рекла је председница Народне скупштине Републике Србије проф.др Славица Ђукић Дејановић, отварајући јавно слушање "Народна скупштина на путу европских интеграција".


Подсетивши да је велики број аката који је донет део европске агенде, Ђукић Дејановић је указала да од 2010. сваки предлог закона садржи и потврду усаглашености са европским законодавством. "Ту су и закони о реституцији, финансирању политичких активности, рехабилитацији, једном речју, сви кључни закони који су нас кандидовали за оцену шампиона европских интеграција", навела је председница Народне скупштине.Сумирајући европске тежње Народне скупштине, она је рекла да су, током мандата који је на истеку, посланици на Одбору за европске интеграције сучељавали мишљења за и против ЕУ. Председница је навела да је крилатица Винстона Черчила "ЕУ није отоман на коме ћемо се одмарати, већ радни сто на коме ћемо вредно радити и на тај начин се представити као равноправни партнери у европској породици", кумовала многим разликама у нашим ставовима.


Они који ЕУ виде као отоман на коме ћемо се одмарати не сматрају да је он удобан, док други који га виде као радни сто мисле другачије и радују се ономе што ће нас учинити бољима, оценила је председница Народне скупштине и напоменула да су оба мишљења легитимна.

Славица Ђукић Дејановић је навела да ће, када Споразум о стабилизацији и придруживању ступи на снагу, у Скупштини бити формиран заједнички одбор у коме ће учествовати српски посланици са колегама из Европског парламента.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5